Окупаційна влада Криму хоче знести храм ПЦУ в Євпаторії

02.11.2019 21:50 0

Окупаційна влада Криму хоче знести храм ПЦУ в Євпаторії

Російська влада в Криму хоче примусити Православну Церкву України знести храм в Євпаторії. Про це розповів архиєпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент, повідомляють Крим.Реалії.

Архиєпископ Климент каже, що ПЦУ отримала повістку на 6 листопада в суд міста.

"Адміністрація міста Євпаторія звернулася в суд для того, щоб суд розглянув питання про примусове знесення. Про те, що він зобов'язує управління Кримської єпархії знести її ж силами цю церкву і після цього повернути 30 квадратних метрів місту", – розповів архієпископ.

Будівництво було розпочате ще до анексії і у ПЦУ є всі відповідні документи.

"Протягом півроку вони надсилали різні комісії, які фіксували "факт" незаконного будівництва. Я, в свою чергу, подавав необхідні заяви і листи до адміністрації міста Євпаторія з поясненнями, що ця споруда була встановлена до 2014 року. Давав лист із Кабінету міністрів Криму, що питання про виділення землі перебуває під контролем Ради міністрів Криму", – пояснив архієпископ Климент.

Він наголошує, що перші спроби знести храм почалися ще в 2014 році.

"Ініціатором знесення був заступник голови Кримського республіканського культурно-просвітницького товариства кримчаків "К'римчахлар" Пурім М.І. У 2014 році вони вже озвучували тему знесення церкви і ліквідації української православної громади в Євпаторії", – сказав Климент.

У позовній заяві, йдеться, що у ПЦУ немає необхідних документів для будівництва храму на вказаній ділянці.

повістка.jpg

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/77653/

Следующая новость
Предыдущая новость

Казино Поинт Лото для азартных онлайн игр на сайте tankionlinehackclub.com Изготовление пакетов и нанесение на них печати во Львове Адвентисты провели каникулярную школу в Харькове Настоящее масло тмина по выгодной цене Католический епископ: «Нужно идти на Восток Украины и евангелизировать»

Публикации