Окружний адмінсуд відкрив провадження у справі щодо ліквідації УПЦ КП

18.07.2019 8:32 0

Окружний адмінсуд відкрив провадження у справі щодо ліквідації УПЦ КП

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом УПЦ КП до міністерства культури щодо скасування наказу, в частині, де зазначено, що втратили чинність накази Міністерства про реєстрацію у новій редакції Статуту релігійної організації «Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату», а також про нову редакцію Статуту про управління УПЦ КП.

Про це повідомляє Церкваріум з посиланням на прес-службу Окружного суду.

Справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та без проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Одночасно разом із позовною заявою було подане клопотання про забезпечення позову, де позивач просив негайно зупинити дію оскаржуваного наказу в частині втрати чинності наказів Міністерства про статути УПЦ КП. Суд, розглянувши цю заяву, – залишив її без задоволення, оскільки, позивачем не доведені та документально не підтверджені обставини, які б вказували на очевидну небезпеку заподіянню шкоди його правам, свободам, інтересам та які б унеможливили їх захист без вжиття відповідних заходів до ухвалення рішення у справі. Окрім того, в матеріалах справи відсутні докази та підтвердження того, що невжиття заходів до забезпечення позову якимось чином може ускладнити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Як відомо, у позовній заяві позивач просить суд визнати протиправним та скасувати Наказ Міністерства культури України від 30 січня 2019 року у частині, а саме «визнати таким, що втратили чинність накази Міністерства культури України «Про реєстрацію Статуту релігійної організації «Київська Патріархія УПЦ КП» у новій редакції та «Про нову редакцію Статуту про управління Української Православної Церкви Київський Патріархат».

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року тодішнім Патріархом Філаретом було підписано постанову помісного собору УПЦ КП про ліквідацію цього релігійного центру, а 30 січня 2019 року відповідно до наказів Мінкульту втратили чинність статути і УПЦ КП, і Київської Патріархії УПЦ КП. При цьому остання є юридичною особою, яка не перебуває в процесі припинення, а отже, продовжує провадити свою статутну діяльність як релігійна організація - але вже без власного статуту.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/76527/

Следующая новость
Предыдущая новость

Почему люди так любят играть в игровые автоматы вулкан бесплатно Широкий выбор запчастей для мотоблоков Преимущества работы в ломбарде. Компрессорные станции по ценам производителя Реєстраційні документи створеного на материку Духовного управління мусульман Криму відправлені на доопрацювання

Публикации