Одіозний Запорізький митрополит УПЦ (МП) потрапив до “Миротворця”

25.06.2018 11:53 12

Одіозний Запорізький митрополит УПЦ (МП) потрапив до “Миротворця”

Скандальний митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука потрапив до бази “Миротворець”. Його анкета з’явилася у розділі Чистилище, повідомляє «Релігійна правда».

Так, владика опинився у базі через “маніпулювання суспільно-значущою інформацією, розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі”. Також автори зазначають, що митрополит є одним з тих, хто протидіє “незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ”.

Митрополит Лука відомий тим, що «звершив Таїнство Хрещення» над хлопчиком, котрого раніше хрестили в Київському Патріархаті.

Окрім того, Запорізька єпархія УПЦ (МП), яку очолює владика Лука, постійно потрапляє в скандали.

Зокрема, священика УПЦ (Московського Патріархату) – Ігоря Савву – позбавили парафії через українську позицію. За словами вірян, отець Ігор, зокрема, молився за перемогу ЗСУ та відмовлявся згадувати у Богослужіннях російського Патріарха Кирила.

А на початку 2018 року в Запоріжжі священик УПЦ (МП), запрошений ритуальною службою, відмовився провести обряд відспівування дворічного хлопчика, котрий загинув увечері 31 грудня внаслідок падіння на нього 39-річного чоловіка, що вчинив самогубство, вистрибнувши з вікна багатоповерхівки.

На знак протесту проти священнослужителів Московського Патріархату активісти влаштували флешмоб – закликали приносити під храми УПЦ (МП) дитячі іграшки. Ця ідея знайшла підтримку по всій Україні.

Миротворець – це неурядова організація, що займається дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Нещодавно до бази потрапили керуючий справами УПМ (МП) митрополит Антоній (Паканич) та єпископ цієї релігійної організації Віктор (Коцаба). Обидвох також звинуватили в антиукраїнській діяльності та протидії створенню Єдиної Помісної Церкви.

Пізніше у Чистилище “Миротворця” додали заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) протоєрея Миколу Данилевича та одного з найбільших меценатів цієї Церкви донецького бізнесмена Віктора Вишневецького.

Спікер УПЦ (МП) отець Микола потрапив до бази через “антиукраїнську пропаганду, розпалювання міжрелігійної ворожнечі за допомогою підконтрольних інформаційних ресурсів”.

Один з головних спонсорів УПЦ (МП) Віктор Вишневецький, як пише сайт “Миротворець”, приймає “участь і фінансує заходи (спецоперації) РПЦ щодо недопущення створення в Україні незалежної від Росії (країна-агресор) Єдиної Помісної Церкви”.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/71601/

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор наручных часов мировых брендов Євреї та німці відкриють у Дніпрі виставку, присвячену геноциду ромів Бесплатные похороны и нюансы их проведения Архієпископ Російської єпархії Вірменської Апостольської Церкви відсвяткував у Криму 300-річчя єпархії Тест ДНК по отцовской линии

Публикации