Одразу дві парафії на Закарпатті протягом дня перейшли до ПЦУ

12.02.2019 2:30 6

Одразу дві парафії на Закарпатті протягом дня перейшли до ПЦУ

Про це вчора, 10 лютого, на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив єпископ Ужгородський та Закарпатський ПЦУ Варсонофій.

«Свято-Іллінська парафія смт.Ясіня вийшла зі складу Хустської єпархії УПЦ МП та приєдналась до Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ). 321 голос – «за», 15 – «проти». Я прийняв їх у нашу єпархію, видавши відповідний Указ», – написав владика.

А через годину з’явився новий запис владики, в якому він повідомив про те, що релігійна Свято-Покровська громада з настоятелем прот.Михаїлом Ягнюком в смт.Великий Бичків приєдналась до Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ) 120 голосами «за» та 7 – «проти».

Документи з с. Великий БичківДокументи з церкви св. ІлліДокументи з церкви св. Іллі

Як повідомляє власкор РІСУ Зоряна Попович, дуже гарячою залишається ситуація в Ясінянській громаді храму св. Георгія Побідоносця, в урочищі Кевелів. Минулого тижня, 3 лютого, громада абсолютною більшістю (70 голосів «за»,14 – проти) покинула Хустську єпархію УПЦ МП та підтримала перехід до Закарпатської єпархії ПЦУ. Однак, священик відмовився від переходу та разом з благочинним від Хустської єпархії Віталієм Кемінем почали чинити тиск на парафіян. Громада звернулася по підтримку до владики Варсонофія, були повідомлені поліція та СБУ. Цілий тиждень тривав тиск. Представники духовенства Хустської єпархії УПЦ Московського Патріархату 10 лютого планували захопити храм, однак «витівка» не стала реальністю. В ексклюзивному коментарі РІСУ владика Варсонофій розповів, що духовенство просто не наважилось прийти до храму через загальну підтримку людей в Ясінях.

Таким чином, на сьогодні вже 6 православних храмів області висловились за перехід до Православної Церкви України. Наступної неділі передбачається перехід ще двох громад. Яких саме - владика утримався від коментарів.

Нагадаємо, що 7 лютого владика Варсонофій представив у приміщенні Закарпатської ОДА копію Томоса про автокефалію Української Церкви, яка об’їде всі парафії ПЦУ області.

Свято-Покровська церква в смт.Великий Бичків

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74665/

Следующая новость
Предыдущая новость

Мотоблок - верный друг и помощник в хозяйстве Здоровье всей семьи: пресс для яблок и вакууматоры для дома Оформление патента на работу иностранцам в Москве Больничный лист при родах Торговое оборудование

Публикации