Одеські юдеї готуються відзначати веселе Свято Пурим

28.02.2018 2:05 9

Одеські юдеї готуються відзначати веселе Свято Пурим

У середу ввечері, 28 лютого, коли в єврейському календарі настане 14-й день місяця адар, євреї Одеси, разом з усім єврейським світом, почнуть відзначати веселе Свято Пурим. Про це Depo.Одеса повідомив прес-секретар єврейської громади Одеси Берл Капулкін.

О 18:15 в синагозі на Осипова, 21, розпочнеться перше читання сувою Естер. Як і належить, з шумом, гамором, тріскачками і карнавальними костюмами

Після читання молодь переміститься в концертний зал готелю Marlin (Польський спуск, 13) де відбудеться святкова розважальна програма PurimHype.

У четвер, 1 березня о 09:30 в синагозі відбудеться друге з обов'язкових читань сувою, потім прихожани синагоги роздаватимуть один одному шелахмунеси, ну а о 17:00 розпочнеться велика святкова пуримська трапеза (та сама про яку ходять легенди та анекдоти).

Довідка. Пурим - єврейське свято, встановлене на згадку порятунку перських євреїв від винищування їх Аманом, улюбленцем перського царя Ахашвероша (Ксеркса, в V ст. до н. е.).

Єврейка Естер, за посередництвом єврея Мордехая, взята в гарем царя, стала його улюбленою бранкою, а потім дружиною. Довідавшись про задуми Гамана знищити євреїв, вона посприяла єврейському повстанню, під час якого протягом однієї ночі було вбито близько 75 000 осіб неєврейського походження по всьому царству.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_holidays/70235/

Следующая новость
Предыдущая новость

Уверенность в каждом шаге вместе с Киндер мода Неодимовый магнит для экономии семейного бюджета Широкий ассортимент качественных запчастей Отличная программа для дизайн-проекта комнаты Что такое гипноз: правда и мифы

Публикации