Одеська єпархія УПЦ не змогла знайти для українців священиків, які служать українською, зате "робить все можливе", щоб місцевим румунам призначати священиків, "які спілкуються, проповідують і здійснюють богослужіння" їх рідною мовою

01.12.2017 22:23 3

Одеська єпархія УПЦ не змогла знайти для українців священиків, які служать українською, зате

Також на заході був присутній настоятель Свято-Успенського Одеського кафедрального собору протоієрей Іоанн Желіховський.
Вітаючи консула з державним святом Румунії, митрополит побажав йому успіхів у подальшій діяльності на благо румунського і українського народів.
Також владика зазначив, що “південні райони Одеської області є місцями компактного проживання представників румунської діаспори, й Одеська єпархія робить все можливе для того, щоб у цих населених пунктах були священнослужителі, які спілкуються, проповідують і здійснюють богослужіння рідною мовою для діаспори”.
Прикметно, що для місцевих українців, які складають основну частину прихожан УПЦ, Одеська єпархія досі не змогла знайти священиків, які служать рідною для них мовою.

Одеська єпархія УПЦ не змогла знайти для українців священиків, які служать українською, зате "робить все можливе", щоб місцевим румунам призначати священиків, "які спілкуються, проповідують і здійснюють богослужіння" їх рідною мовою

"Під час бесіди було відзначено, що добрі взаємини між Одеською єпархією і румунським дипломатичним відомством приносять величезні плоди на міждержавному рівні у справі зміцнення дружби між Україною та Румунією", - зазначає сайт УПЦ.
Генеральний консул зокрема сказав, що “співпраця між Україною і Румунією ще більше збільшилася в 2017 році, в тому числі став розвиватися релігійний туризм завдяки дружній відкритості з боку Одеської єпархії та особистого старання митрополита Агафангела. Саме з його благословення були передані в церкви румунських міст, в тому числі Бухарест і Тиргу-Окна, частки мощей святих румунського походження. Це дозволяє нам краще пізнати історію наших народів, зміцнювати наші православні коріння та довіру між народами України і Румунії”.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

У Криму священик УПЦ благословив російських окупантів "на захист державного кордону РФ" Игровые автоматы Золотой Кубок Биокамины – новинка, заслуживающая внимания Где найти лучший отдых в Одессе Что посмотреть в Керчи

Публикации