Оголошено дату і місце хіротонії нового єпископа УГКЦ

11.10.2019 6:50 0

Оголошено дату і місце хіротонії нового єпископа УГКЦ

Архиєрейська хіротонія і Чин інтронізації отця Івана Кулика, єпископа Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ, відбудеться 1 грудня 2019 року в м. Хмельницькому, у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці (вул. Зарічанська, 10/3). Початок Божественної Літургії о 12:00.

Літургію очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, головний святитель. Співсвятителі - владика Василь Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, та владика Діонісій Ляхович, делегат Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду, що проживають в Італії.

Чин найменування відбудеться 26 листопада в каплиці реколекційного центру Львівської архиєпархії УГКЦ під час проведення спільних реколекцій єпископів УГКЦ та РКЦ. Про це повідомляє Департаменти інформації УГКЦ.

Як РІСУ інформувала, владика-номінат Іван Кулик народився 16 березня 1979 року в Переволоці, Тернопільська область. Священниче формування розпочав у Тернопільській вищій духовній семінарії, а завершував у Люблінській семінарії в Польщі, після чого 8 травня 2005 року отримав пресвітерське рукоположення.

З 2005 по 2009 о. Іван навчався в Папському Патристичному Інституті «Augustinianum», здобувши ліценціат з патристики. Під час навчання здійснював душпастирську опіку в українських греко-католицьких громадах у різних містах Італії. У 2009 році був призначений Адміністратором української парафії святих Сергія і Вакха в Римі, парохом якої став 2013 року.

Кам’янець-Подільська єпархія

11 грудня 2015 року у Ватикані було повідомлено про те, що Святіший Отець поблагословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про створення Кам’янець-Подільської єпархії з осідком в м. Хмельницькому, виокремивши її з території Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та підпорядкувавши її цьому митрополичому осідкові. До призначення єпарха адміністратором цієї єпархії був митрополит Тернопільсько-Зборівский архиєпископ Василій Семенюк.

Згідно з інформацією інформаційного ресурсу Синоду Єпископів УГКЦ, єпархія охоплює Хмельницьку область. Назва єпархії походить від м. Кам’янця-Подільского, однак осідок єпископа розташований в м. Хмельницькому. Єпархія межує із Чернівецькою єпархією на півдні, із Бучацькою єпархією та Тернопільсько-Зборівською архиєпархією на заході, із Луцьким екзархатом на півночі та із Київською архиєпархією на сході. Єпархія розділена на Хмельницький і Кам’янець-Подільський протопресвітерства.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/77401/

Следующая новость
Предыдущая новость

Больничный лист при родах Національний університет біоресурсів і академія УПЦ КП випустили першу групу військових капеланів Азартные игры и православие Изготовление клише из магния и латуни Археологи виявили на Львівщині сліди монастиря княжих часів

Публикации