Об’єднавчий Собор відбудеться ще у цьому році, - речник УПЦ КП

25.10.2018 11:49 0

Об’єднавчий Собор відбудеться ще у цьому році, - речник УПЦ КП

Київський Патріархату сподівається на проведення Об’єднавчого Собору Українських Православних Церков та обрання Предстоятеля помісної автокефальної Православної Церкви до кінця року.

Про це в коментарі журналістам повідомив речник УПЦ КП, архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря), повідомляє УНІАН.

«Ми робимо все для того, щоб це відбулося цього року, це є наше бажання. Так як це процес багатосторонній, відповідно, ми не можемо ні коментувати, ні публічно обговорювати ті робочі моменти, які є», - заявив він.

«У будь-якому разі процес консультацій відбувається, і ми зі свого боку як Церква Київського Патріархату робимо все, щоб цей процес займав не місяці, а за кілька тижнів міг би бути довершений», - додав архиєпископ.

Речник УПЦ КП також зауважив, що оскільки це процес багатосторонній, підготовка до Собору потребує узгодження з усіма його учасниками.

«Ми працюємо, а всіх, особливо віруючих хочеться попросити молитовної підтримки, щоб Господь допоміг довершити всі ці справи успішно, добре і до настання нового року», - заявив він.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/73203/

Следующая новость
Предыдущая новость

Невероятная история Арслана Джумаева, переехавшего из Туркменистана в США Все, что вам нужно для рукоделия Как сохранить холодильник здоровым, прохладным и чистым Покупка рюкзака в Украине Невероятный гемблинг на суперустройствах

Публикации