Обшук в Ісламському культурному центрі: нові подробиці

08.03.2018 3:15 15

Обшук в Ісламському культурному центрі: нові подробиці

exklusiv.gifПредставникам Ісламського культурного центру, який зранку 6 березня обшукали СБУ та силовики, заборонили звертатись до поліції в момент обшуку. Члена їхньої громади звинувачують у розпалюванні ненависті та дискримінації, розповів у коментарі для РІСУ муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов.

За словами муфтія, це вже четвертий обшук - попередні були в Житомирі, Сумах та Вінниці. Організатори ранкового обшуку у Києві посилались на постанову Подільського суду м. Києва від лютого 2018 року стосовно звинувачення представника ДУМУ «Умма» Таріка Сархана у розповсюдженні літератури, що «пропагує культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію».

«Дуже дивний вибір людини, яку можна було б звинуватити у чомусь подібному, - прокоментував це Саїд Ісмагілов. – Саме Тарік Сархан є активним учасником міжрелігійної групи діалогу, миротворчих та просвітницьких проектів, а також є посланцем від України разом з ребе Яковом Дов Блайхом у Всесвітньому Форумі Миру. Можна було звинуватити кого завгодно, але точно не Таріка».

Він також поділився, що книги, які опинились в руках силовиків під час обшуку, були привезені з Одеси, а надруковані у Саудівській Аравії. Проте, ще коли ці примірники потрапили до України, їх одразу вилучив місцевий суд. Зокрема, це два видання російською та арабською мовами: «Нарушение Единобожия» (Порушення Єдинобожжя) та «Отведение сомнений» (Відвідення сумнівів).

Самі представники ДУМУ «Умма» до поліції ще не звертались, цією справою займається їхній юридичний відділ: «Нам не дали можливості викликати поліцію, коли представники СБУ увірвались зранку на територію Центру – весь провулок був заблокований. Ми також не могли долучити своїх свідків, а охоронцеві відмовили у телефонному дзвінку, що суперечить закону. Завтра ми хочемо оприлюднити нові цікаві подробиці справи».

Нагадаємо, зранку 6 березня стало відомо про обшук в Ісламському культурному центрі Києва. Також сьогодні, 7 березня, з цього приводу в приміщенні Інформаційного Агентства "Главком" (вул. Шовковична, 8/20) о 13.30 відбудеться прес-конференція муфтія та керівництва Центру та народних депутатів України щодо цієї події.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70339/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбираем отель для отдыха в Одессе В Запорожье мусульмане присоединились к тренингу «Женщины — лидеры перемен в местных общинах» Увлекательные прогулки по реке в Киеве Компрессорные станции по ценам производителя Бонусы в онлайн-казино выгода или сомнительное предложение?

Публикации