Оборонці Донецького аеропорту нагородили главу УПЦ КП і розповіли, як Бог їх оберігав

07.03.2018 20:45 9

Оборонці Донецького аеропорту нагородили главу УПЦ КП і розповіли, як Бог їх оберігав

На початку зустрічі військовий священик Максим Бервінов вручив предстоятелеві Київського Патріархату письмову подяку за молитовну та матеріальну підтримку захисників Батьківщини. Також голова ГО Всеукраїнська спілка учасників бойових дій в АТО «Побратими України» Микола Миньо нагородив патріарха Філарета орденом «Захисник Української землі».
«Ми знаємо скільки багато ви робите, хлопці на передовій дуже вам вдячні за молитву, за передані автомобілі та за матеріальну підтримку. Бажаємо від усіх захисників Батьківщини, щоб Господь вам давав довгі роки життя і ми радіємо, що ви у нас є, ваша Святосте» – сказав Микола Миньо.
Патріарх Філарет висловив подяку захисникам ДАПу за захист України та за нагороду: «Я дякую Вам за нагороду. Церква повинна вам дякувати за те, що ви захистили фактично Україну, бо вже далі ворог не піде. Україна була, є і буде і в цьому не треба мати ніякого сумніву, що Україна буде як держава. Головна наша надія – це Бог і Він не допустить, щоб неправда перемогла правду».
Військовослужбовці, які стали символом незламності духу захисників України, поділилися спогадами про ті нелегкі часи оборони Донецького аеропорту. «Коли ми були в Донецькому аеропорту і було 30 градусів морозу і ми перебували на бетоні, і за весь час, який я перебував там, а це три місяці без виїзду й на самій вежі, то Бог так дав, що ніхто не захворів. Нас постійно обстрілювали, було холодно, а ми не хворіли і я тоді переконався, що просто так нічого не буває і не може бути просто так і нам допомагає Бог. Також одного разу промислом Божим мені приснився сон, що о 10-й годині розпочнеться обстріл і я забрав наших хлопців і саме в цій годині нас почали обстрілювати і ми залишилися живими завдяки Богу», – розповів один із захисників Батьківщини.
Патріарх Філарет запевнив, що Бог не лише існує, а й керує і наголосив, що Церква завжди молилася і молиться за захисників України.
Учасники бойових дій в АТО подарували предстоятелеві прапор громадської організації й побажали довгих років життя. Патріарх Філарет подарував захисникам Батьківщини нові друковані видання Київської Патріархії.

Напередодні, 2 березня патріарх Філарет зустрівся з мамою вбитої Аміни Окуєвої, журналістом за фахом Іриною Камінською на її прохання. Ірина Камінська поділилася своїми переживаннями з приводу вбивства доньки Аміни, яка захищала Україну від агресора, а також висловила повагу щодо діяльності українського патріарха.
«Ваша Святосте, все чим займаєтеся Ви – це спроба вирватися від ярма Росії і я прекрасно розумію наскільки це небезпечно. Також я знаю, що свобода вартує тоді чогось, коли є люди, які готові віддати своє життя. Моя Аміна віддала своє життя за свободу українського народу» – сказала Ірина Камінська.
Також мати зазначила, що приклад Аміни показує як Росія вбиває людей, які боряться за свободу.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшие изделия из камня Семинар для йогов по технике медитации Випассана Валютообменные операции на выгодных условиях «Barberking» − настоящий атмосферный барбершоп в Харькове Обозрение сервиса подбора банных заведений в городе Киев

Публикации