Обидва підозрювані у підпалі Десятинного монастиря триматимуться під вартою

29.01.2018 9:55 27

Обидва підозрювані у підпалі Десятинного монастиря триматимуться під вартою

Шевченківський районний суд міста Києва прийняв рішення про арешт терміном на два місяці Олексія Шемотюка та Олександра Горбаня, причетних до підпалу храму Десятинного монастиря у Києві. Про це розповів брат одного з підозрюваних, повідомляється у відео, розміщеному на Фейсбук-сторінці організації «С14».

Обидва підозрювані мають можливість вийти під заставу у 2.6 мільйони гривень - таке рішення було прийняте на засіданні, що відбулося 27 січня.

Народний депутат Ігор Луценко висловив свою позицію з приводу рішення Шевченківського суду на своїй стороінці у Фейсбук.

«Сьогодні суддя Левицька з Шевченківського суду у Києві арештувала першого з двох хлопців, котрі, як стверджує поліція, намагалися підпалити нелегальний «монастир» Московського патріархату, самовільно збудований на території Національного музею історії України. Шиють підпал, це від трьох і більше років, тяжкий злочин. Аналогічне рішення зараз, у ці хвилини, назріває по іншому учаснику. Для мене це дуже дивна поведінка судді Левицької. Бо прокуратура і міліція налаштовані не надто агресивно, просили лише домашній арешт. Тим не менш, суддя впаяла фактично тримання під вартою – бо такі суми для застави, без допомоги сторонніх, у підозрюваних навряд чи найдуться», - написав нардеп. Також депутат звернув увагу, що обидва чоловіки, що здійснили підпал храму Десятинного монастиря УПЦ є архітекторами, тому «чутливі до порушення правил містобудування, до будь-якого дисонансу в обличчі міста» «За словами затриманих, вони намагалися привернути увагу до того, що територія Національного музею історії захоплена московськими церковниками», - коментує Ігор Луценко.

Водночас у "с14" проанонсували нові акції проти Десятинного монастиря Української Православної Церкви. Про це інформує "Релігія Україні".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/vandalism/69884/

Следующая новость
Предыдущая новость

Джокер Казино – неперевершений ресурс для розваг Кухонная мебель из натурального дерева Большой выбор наручных часов мировых брендов Медицинская книжка для вашего трудоустройства Рестораны Бразильской кухни в Киеве

Публикации