Німецькі мусульмани вимагають військових імамів в Бундесвері

28.02.2018 19:27 3

Німецькі мусульмани вимагають військових імамів в Бундесвері

Рада мусульман Німеччини вимагає запровадження в армії країни військових імамів. Попри обіцянку глави міноборони ФРН вивчити це питання шість років тому жодних висновків досі зроблено не було, повідомляє DW.

Центральна рада мусульман Німеччини закликала запровадити у Бундесвері посаду військових імамів. "Це ганьба, що після стількох спроб і зусиль протягом майже шести років ми в Німеччині не змогли запровадити навіть таку необхідну річ, як мусульманський військовий імам", - заявив у вівторок, 27 лютого, німецькій газеті Neue Osnabrücker Zeitung голова Центральної ради Айман Мацюек (Aiman Mazyek). Він також зазначив, що Бундесвер є "віддзеркаленням нашого суспільства, а тому такий крок (поява військових імамів. - Ред.) був би сильним сигналом з точки зору інтеграційної політики" в Німеччині.

Газета також відзначає, що декілька років тому міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) заявила, що необхідність імамів в армії й можливість запровадження такої посади буде вивчена. Утім, досі жодних висновків представлено не було.

В свою чергу уповноважений Бундестагу з питань збройних сил Ганс-Петер Бартельс (Hans-Peter Bartels) у своїй нещодавно опублікованій щорічній доповіді повідомив про те, що через шість років міркувань нарешті настає розуміння необхідності запровадження військових імамів у Бундесвері.

За статистикою в 2017 році в Німеччині мешкали близько 5 мільйонів мусульман. Це складає близько 6,1 відсотка населення ФРН. Зараз у Бундесвері в різних місцях нараховується близько 1500 мусульманських солдатів.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/70256/

Следующая новость
Предыдущая новость

Бургеры, пицца, салаты и супы – доставка на дом в Боярке Золотые россыпи игровых автоматов Пирамиды Когда лучше стричься, чтобы иметь красивые волосы Реабилитационный центр в Киеве 3 способа привязать к себе любовь

Публикации