«Не чув про звернення», - митрополит про заяву єпископату УПЦ (МП) проти Томосу

03.07.2018 11:33 0

«Не чув про звернення», - митрополит про заяву єпископату УПЦ (МП) проти Томосу

Митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук) розповів, яким чином збирались підписи для заяви єпископату УПЦ (МП) проти автокефалії.

«Я такого не знаю і не чув про звернення… Я підписав, що я був присутній. Всі члени, які там були, підписувалися, що вони були присутні на нараді. А що писали звернення – при мені такого не писали, може, пізніше хто написав» , – прокоментував владика в інтерв’ю 5 каналу.

Ім’я митрополита Черкаського є в списку 72 підписантів звернення на офіційному ресурсі Української Православної Церкви (МП). За цим повідомленням, усі присутні на нараді архиєпископи начебто одноголосно ухвалили таку заяву: «Наявний канонічний статус є цілком достатній для того, щоб Українська Православна Церква плідно звершувала свою місію серед народу України. Спроби змінити цей статус призведуть лише до обмеження прав і свобод, якими наділена наша Церква, маючи права широкої автономії. До того ж, ці спроби не вилікують, а лише поглиблять розкол як в українському православ’ї, так і в українському суспільстві загалом».

Нагадаємо, що після заяви єпископату священики і миряни УПЦ написали Патріархові Варфоломію листа про антиукраїнську діяльність єрархів.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/71692/

Следующая новость
Предыдущая новость

Школьные рюкзаки и канцелярские товары оптом Добавление отзывов в google maps Між духовенством та районною владою Рівненщини відбувся благодійний футбольний матч Быстрый и качественный ремонт кофе машины Saeco Отдых на Мальдивских островах

Публикации