«Не погодимося піти під владу Москви», - речник УПЦ КП про створення єдиної помісної православної Церкви

30.12.2017 17:43 12

«Не погодимося піти під владу Москви», - речник УПЦ КП про створення єдиної помісної православної Церкви

Секретар Священного Синоду УПЦ (Київського Патріархату) архиєпископ Євстратій (Зоря) підчас чату для "Главреда" розповів про процес створення в країні єдиної помісної православної Церкви.

«На жаль, не дивлячись на певні можливості, діалог з цього питання так і не просунувся. Адже обидві сторони мають різні бачення майбутнього Церкви в Україні. Для Київського Патріархату принциповим є повна адміністративна незалежність Церкви в Україні від зарубіжних релігійних центрів. Для Московського Патріархату єдиним способом існування Церкви є підпорядкованість православних мирян в Україні Російському Патріархату. Поки Московський Патріархат буде наполягати на такій моделі, діалог не просунеться, адже ми, як Київський Патріархат, не згодні і ніколи не погодимося на те, щоб піти під владу Москви. Ми цього не робили раніше, тим більше, цього не буде тепер, не буде і в майбутньому - особливо з огляду на ту агресію, яку Росія здійснила і продовжує здійснювати проти України».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/69558/

Следующая новость
Предыдущая новость

Реабилитационный центр в Киеве Вулкан казино — развлечения для каждого Справки формы 027 у Космолот Киев — особенности игровых слотов Заказать наружную рекламу для бизнеса

Публикации