Неприбуткові релігійні організації України автоматично перенесуть до нового реєстру

02.01.2018 18:26 6

Неприбуткові релігійні організації України автоматично перенесуть до нового реєстру

Така перереєстрація раніше вимагалася Податковим кодексом для збереження неприбуткового статусу релігійних організацій, але була скасована парламентом 7 грудня 2017 р. у зв’язку з прийняттям Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» (проект № 6776-д). Цей закон був підписаний президентом у суботу, 30 грудня, і набуває чинності з 1 січня 2018 року.
Релігійним організаціям, які користуються статусом юридичної особи, але дані про них відсутні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, необхідно самостійно подати відомості про себе до державного реєстратора. Це стосується тих релігійних організацій, які були зареєстровані до 1 липня 2004 року, коли набув чинності Закон України про державну реєстрацію юридичних осіб, але з того часу з власної ініціативи не подали відомості про себе до цього Єдиного державного реєстру.
Як повідомлялося, Міністерство юстиції роз’яснило, що для включення релігійної організації, зареєстрованої до 1 липня 2004 року, до Єдиного державного реєстру подається лише заява про державну реєстрацію включення відомостей про юридичну особу до Єдиного державного реєстру (Форма 9).
Перевірити наявність відомостей про релігійну організацію в Єдиному державному реєстрі можна безкоштовно через он-лайн сервіс Мін’юсту за допомогою ідентифікаційного коду юридичної особи (ЄДРПОУ): https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch
Нагадаємо, що прийнятий законопроект № 6776-д включає в собі всі положення законопроекту № 6696, співавторами якого виступили представники усіх парламентських фракцій і груп, а в його розробці брали участь експерти Верховної Ради та громадських організацій, Міністерства юстиції та Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные мостовые ограждения барьерного типа Ниндзя и самурай против гейши и сакуры в казино Колумбус Угловые кухни: индивидуальное производство мебели под заказ Лучшее место для покупки мебели Форма справки на оружие

Публикации