Неофіцйний спікер УПЦ (МП) порівняв Порошенка з дияволом

28.04.2018 13:47 15

Неофіцйний спікер УПЦ (МП) порівняв Порошенка з дияволом

Василь Анісімов, який відомий своєю проросійською позицією, вважає, що, запросивши автокефалію у Патріарха Константинопольського Варфоломія, президент України Петро Порошенко тим самим грає з вогнем, пише російський Інтерфакс, повідомляє Релігійна правда.

“Петро Порошенко спокушає Патріарха Варфоломія, як диявол Христа. Так робили і його попередники. Спокушати влаштувати всеправославний розбрат у світі і релігійний конфлікт в Україні”, – сказав Анісімов в інтерв’ю радіо “Радонеж”.

Далі Анісімов взагалі розійшовся. За його словами, “зараз це дуже небезпечно, оскільки країна переповнена обуренням, угрупованнями бойовиків і збооєю”.

“Ніби ось-ось почнуть палити по усім. Замість заспокоєння – влада створює все нові точки протистоянь у суспільстві”, – вважає «спікер» УПЦ (МП).

Але на цьому Анісімов не зупинився. Представник Московського Патріархату закликає президента, якого порівняв з дияволом, нарешті встановити мир “за два тижні”, що було його головною і основною передвиборчою обіцянкою, а потім займатися Церквою, “хоч це і протизаконно”.

“Але мені здається, що Патріарх і сам спокушатися радий, це бадьорить, підвищує значущість. Але у нас дуже небезпечно прив’язуватися до чиєїсь передвиборної колісниці, оскільки той, хто програв негайно оголошується” старою злочинною владою “, а всі, хто її підтримував, – зловмисними посібниками та ворогами України “, – наговорив російському радіо Василь Анісімов.

Коментуючи те, що Петро Порошенко планує отримати автокефалію до 28 липня, коли святкуватиметься 1030-річчя Хрещення Русі, Анісімов зауважив, що “і перед Водохрещем святим рівноапостольним князем Володимиром Русі біси скаженіли”.

Довідка РІСУ: Журналіст Василь Анісімов має специфічний статус в Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) (він керує в УПЦ автономної прес-службою, але позбавлений Священним Синодом права називати свій сайт офіційним).

Василь Анісімов відомий у церковному середовищі як один з головних популяризаторів "політичного православ'я", діяльності православних братств, зокрема Союзу православних громадян і одеської організації «Единое отечество» Валерія Каурова, засудженого Архиєрейським Собором УПЦ в грудні 2007 року.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/70969/

Следующая новость
Предыдущая новость

Настоящее масло тмина по выгодной цене Великолепный каталог продукции для детей и их мам Під Києвом у «Парку Київська Русь» за стародавнім чином реконструюють дерев’яний храм Х століття Руководство для Посетителей Участка Джиншанлин Великой Китайской Стены: Запчасти для автомобилей Рено Кенго по интернету

Публикации