Необхідно єднатися незалежно від конфесії, релігії, мови, політики, – Глава УГКЦ

28.07.2018 15:36 6

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 28 липня – у день пам’яті рівноапостольного князя Володимира, беручи участь у державних заходах відзначення 1030-річчя Хрещення Руси-України, наголосив на важливості єднання незалежно від конфесії, від релігії, якою мовою послуговуються, до якої політичної партії належать. Це єднання в ім'я спільного блага нашого народу є імперативом громадянського сумління.

Глава УГКЦ привітав усіх від імені всієї повноти Української Греко-Католицької Церкви – спадкоємиці Володимирового Хрещення, вірні якої сьогодні живуть в Україні та по всіх континентах світу.

Блаженніший наголосив, що цього року ми як ніколи повинні побачити шлях нашого просвітителя і хрестителя, рівноапостольного князя Володимира.

«Ми бачимо, що його дорога до Хрещення – це була дорога пошуку єдності і сили Київської держави, дорога до об'єднання різних слов'янських племен у єдиний Божий народ. Там, біля стін Херсонесу, він побачив Боже світло. Йому було об’явлено, що джерелом єдності, яку він шукає, є особа Бога Отця. Наріжним каменем цієї єдності, на якому можна збудувати Київську державу, є Господь наш Ісус Христос. Тою силою, яка дає можливість бути єдиними, силою сопричастя і єдності, є Дух Святий. І ось він приймає Хрещення в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа», – сказав Глава УГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/71996/

Следующая новость
Предыдущая новость

Домашние животные - большая ответственность Уборка загородного дом Все для вышивки бисером Юридическая помощь онлайн во всех сферах Самое дешевое такси в Киеве

Публикации