Невдоволені зйомкою монахи УПЦ (МП) зламали квадрокоптер заповідника «Більськ» за $2000

23.06.2018 13:07 12

Невдоволені зйомкою монахи УПЦ (МП) зламали квадрокоптер заповідника «Більськ» за $2000

17 червня на околицях Більського городища кілька чоловіків знімали місцеві краєвиди. Зокрема, і поряд із Охтирським Свято-Троїцьким монастирем УПЦ (МП). Монахи, невдоволені зйомкою, зламали їм дрон DJI Phantom 4 Pro, який коштує $2000, і відшкодовувати збитки не збираються.

Про події «Полтавщині» розповіли свідки, а також директор заповідника, якому належить квадрокоптер.

Більське городище, на якому працюють представники історико-культурного заповідника «Більськ», розміщене частково на Полтавщині, частково — на Сумщині. На околицях пам’ятки є інші об’єкти. Зокрема і Охтирський Свято-Троїцький монастир УПЦ МП, що в селі Чернеччина Охтирського району.

монастирw.gif

— Наші хлопці поверталися додому і для себе знімали пам’ятки культури та архітектури біля монастиря. В якийсь момент вийшли до них монахи і сказали не знімати, бо їм це не подобається. Їм відповіли, що знімають лише краєвиди та захід сонця, а не монастир, — розповів директор заповідника Ігор Корост. — На другий раз вони вийшли і їхній ігумен зламав пульт керування і квадрокоптер загубився. Хлопці його шукали, але так і не знайшли. Дрон дорогий, його вартість 52,5 тис. грн.

За його словами, у монастирі так і не вдалося ні до чого домовитися. Заповідник надіслав відповідні заяви до поліції, митрополії та єпархії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/71576/

Следующая новость
Предыдущая новость

Потолочный плинтус из полиуретана Защитные пленки в Vibroplus Морские сувениры - особенности выбора Почему для украинской аудитории актуально казино НетГейм? Как обезопасить дом от взлома

Публикации