На Івано-Франківщині єпископ УГКЦ благословив відкриття музею-резиденції Шухевичів

02.07.2019 21:42 0

На Івано-Франківщині єпископ УГКЦ благословив відкриття музею-резиденції Шухевичів

29 червня у с. Тишківцях, що на Городенківщині, відбувся Форум українських родин та відкриття музею-резиденції Шухевичів. Поблагословити добре починання Форуму, який тут проводиться вперше, завітав єпископ Коломийський УГКЦ Василій (Івасюк), повідомляють у прес-службі єпархії.

Звертаючись до присутніх владика зазначив, що в усі часи по становищу сім’ї в суспільстві судили про розвиток країни. Насамперед тому, що благополуччя сімей залишається мірилом її розвитку і прогресу:

“Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує дитинство, материнську любов і затишну батьківську оселю, бо звідти починається людина, родина, батьківщина і вся наша велична й неповторна у світі країна. Маленькі струмочки, вливаючись у більші, творять потоки, а потоки – у ріки, а ріки – у море. Подібно створені сім’ї творять родини, а з родин складається народ. Могутня ріка бере силу з маленьких джерел, так і наша країна збагачується маленькими і міцними родинами. Всі родини складені разом і творять український народ”, – сказав кир Василій.

Музей_Шухевича_2.jpg

Ще однією значимою для Тишківців подією стало відкриття музею-резиденції родини Шухевичів. Саме з цього знаменитого села походить легендарна постать національно-визвольних змагань ХХ ст., полководець, державний і політичний діяч – Роман Шухевич.

Музей_Шухевича_3.jpg

Понад шість місяців експозицію готували працівники Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського на чолі з генеральним директором Ярославою Ткачук.

Особливо цінною експозицією музею є “Вінок”, в якому вплетене зрізане пасмо волосся кожної однорічної дитини з династії Шухевичів.

Роман_Шухевич.jpgДовідка: Роман Йосипович Шухевич (псевда:«Білий», «Дзвін», «Роман Лозовський», «Степан», «Чернець», «Чух», «Тур», «Тарас Чупринка», «Генерал Чупринка») (народився 30 червня 1907, м. Львів - загинув 5 березня 1950 у с. Білогорща, нині у складі м. Львова) - український політичний і державний діяч, військовик. Член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів. Генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії, голова Секретаріату Української головної визвольної ради (1943-1950). В часи державної незалежності Роману Йосиповичу Шухевичу присвоєно звання Героя України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/76358/

Следующая новость
Предыдущая новость

Особенности аренды кондо на Пхукете Психологический портрет личности: какую суть несут черты Важность утвари для восприятия церкви Где заказать печать открыток? Обсидиановый образок Вера, Надежда и Любовь

Публикации