На Івано-Франківщині відбувся ІХ з’їзд Апостольства доброї смерті

05.07.2018 12:23 3

На Івано-Франківщині відбувся ІХ з’їзд Апостольства доброї смерті

Присутніх привітав о. Василь Білаш, голова Комісії у справах мирян УГКЦ. Відтак розпочалися моління та наука, яку виголосив о. Порфирій Шумило, духовний провідник товариства. Програма з’їзду охоплювала конференцію та свідчення учасників товариства.
Урочисту літургію очолив ігумен Гошівського монастиря о. Вінкентій Слободян. Разом із вірними молився також координатор Апостольства молитви в Україні о. Терентій Довганюк, о. Порфирій Шумило, та о. Натанаїл Штурмак, із Гошівського монастиря.
Опісля відбувся обхід навколо храму і молебень до Христа. Упродовж ночі у храмі тривали чування, які закінчилися на світанку 1 липня літургією.
Товариство Матері Божої, покровительки доброї смерті (інша його назва – Апостольство доброї смерті) з’явилося в 1490 р. у Франції. Культ, який офіційно затвердив папа Олександр VI, швидко поширився по всій Європі. В Україні (у західній її частині) товариство з’явилося в 30-х роках ХХ ст.
Основна мета товариства – добре приготування християнина до смерті. Члени місійного братства прагнуть випросити через молитву для вірних християн витривалість в освячуючій Божій ласці та добру і святу смерть, а для байдужих і закам’янілих грішників – ласку навернення.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Получение гражданства и вида на жительство в Украине Выбор района проживания Магазин качественной европейской обуви Выбираем зимние ботинки: как выбрать правильно? Автомобильная заправочная станция на погранпереходе «Котловка»

Публикации