На Чернігівщині презентували монету з українським тризубом і кримськотатарською тамгою

04.10.2017 10:26 6

На Чернігівщині презентували монету з українським тризубом і кримськотатарською тамгою

З цієї нагоди нещодавно в агенції «Укрінформ» відбулася прес-конференція «Регіональна ініціатива солідарності з кримськотатарським народом: утворення Ічнянського районного товариства українсько-кримськотатарської дружби „Бірлік“ на Чернігівщині», участь у якій взяли голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, радниця міністра інформаційної політики Юлія Каздобіна, координатор Таврійської гуманітарної платформи Андрій Іванець.
Як символ співпраці українців і кримських татар на заході були представлені символічні монети, на яких зображені український тризуб і кримськотатарська тамга (герб кримських татар).
— Об’єднання українського тризуба і кримськотатарської тамги дуже важливе як символ відродження козацької культури та історії України разом із тими, хто бореться за відродження кримськотатарського народу, — пояснив Микола Череп. — Ми відроджуємо свою культуру, відроджуємо рідну Україну, щоб наші онуки розуміли, як українці разом з кримськотатарським народом, разом з іншими народами борються за перемогу…
Глава Ічнянського районного товариства українсько-кримськотатарської дружби «Бірлік» вручив сувенірні монети й відповідні сертифікати голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову і координатору організації «Таврійська гуманітарна платформа» Андрію Іванцю як однодумцям і сподвижникам, які допомагали у створенні організації.
Рефат Чубаров наголосив на важливості роботи товариства у зміцненні українського суспільства і взаємодовіри між народами, високо оцінив ініціативу і подякував Миколі Черепу і його однодумцям за роботу названої громадської організації.
На відзначення 358-ї річниці Конотопської битви в Україні серед інших меморіальних заходів на місці, де йшла битва, вперше в історії України лунали слова мусульманської молитви (дуа) за загиблими у 1659 році кримськотатарськими воїнами. А 26 липня цього року в селі Крупичполе на Ічнянщині було встановлено пам’ятну дошку на камені, присвячену воїнам Кримського ханства та їх українським союзникам.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Необычные люстры с абажуром европейского качества Впечатления Андрея Колупова о пешей прогулке по Царской тропе Окуляри нічного бачення Большой выбор красивых и долговечных кроваток в интернет-магазине detyam-shop.com.ua Именно в правильной очистке канализации кроется ключ к ее бесперебойной и постоянной работе.

Публикации