На Херсонщині село судитиметься з монастирем УПЦ, а на Київщині влада виділила землю під храм УПЦ

06.04.2018 18:44 6

На Херсонщині село судитиметься з монастирем УПЦ, а на Київщині влада виділила землю під храм УПЦ

“На сесії сільради у березні було вирішено судитися з ними через зведення навколо монастиря мурованого паркану, що відгородив майже сім гектарів землі нашої територіальної громади. Зараз ми наймаємо адвоката і скоро почнемо процес”, — розповів Червономаяцький сільський голова Олександр Вороний.
Місцеві ЗМІ багато разів інформували про конфлікт між монастирем і місцевими жителями. Він виник кілька років тому після надання сільрадою земельної ділянки під монастирськими забудовами площею 2,135 га в оренду на 49 років зі звільненням від сплати орендної плати. Відносини з монахами у селян не склалися.
Спочатку рішенням Червономаяцької селищної ради монастирю було дано дозвіл на розробку документації щодо відведення земельної ділянки в постійне користування. Але у 2015 році питання про передачу землі монастирю було розглянуто на сесії селищної ради, при цьому депутати в приватизації землі відмовили. Як було зазначено, проект землеустрою ділянки мав численні недоліки і помилки. Крім того, на момент ухвалення рішення про відведення земельної ділянки керівництво монастиря почало самовільне будівництво на ньому стіни, захоплюючи територію сусіднього дитячого майданчика.
Увагу на конфліктну ситуацію звернули представники херсонської групи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. 3 квітня вони провели зустріч з керівництвом Бериславського району і Червономаяцької сільради. Наразі конфлікт між монастирем і селянами вщухає.

Водночас у Великих Дмитровичах Обухівського району на Київщині планується будівництво церкви святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова УПЦ (МП). Про це свідчать містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва, видані релігійній громаді у Відділі містобудування та архітерктури Обухівської РДА. Місцева влада надала парафії УПЦ (МП) в оренду землю сільської громади при не введеному в експлуатацію храмі.

На Херсонщині село судитиметься з монастирем УПЦ, а на Київщині влада виділила землю під храм УПЦ

Це викликало обурення священика УПЦ КП з Дмитровичів Сергія Ткачука. "Нам, громаді УПЦ КП села Великі Дмитровичі не треба ні землю в оренду, ні храм нам не треба в оренду, ні у власність храм, нам треба дозвіл-рішення сесії селищної Ради на безоплатне право молитися у храмі і щоб він залишався на балансі села!», – заявив він.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Гранитные памятники на могилу Четки – часть духовного просвещения Религиозные книги для верующих людей Стоматология Люми-Дент в Киеве на Оболони Недвижимость в Испании на выгодных условиях

Публикации