На форумі “Рух Реформації продовжується!” в Києві обговорювали спільну взаємодію церков і суспільства

27.02.2018 16:37 42

На форумі “Рух Реформації продовжується!” в Києві обговорювали спільну взаємодію церков і суспільства

На початку форуму 23 лютого координатор Руху Реформації Павло Унгурян закликав усіх учасників об’єднатися та активно працювати над духовною реформацією: “Сьогодні Україна опинилася на зламі геоплітичних процесів і з одного боку переживає військове вторгнення з боку агресора, з іншого боку під ударом наші моральні та сімейні цінності, окрім цього через брак ефективних реформ народ втрачає надію на краще майбутнє, як наслідок - стрімке збільшення міграції, або апатія та депресія. Однак ми можемо змінити цю ситуацію так, як свого часу відбулося це в європейських країнах - через духовну реформацію. Ми маємо визнати та проголосити: роль церкви в країні є ключовою. Саме тому Україні потрібен Рух Реформації. Саме тому церква має змінювати себе аби реформувати Україну.”
З вітальним словом на головній сцені виступили представники органів влади. Зокрема, радник президента України Юрій Богуцький підкреслив: “2017 рік показав, яка в нас є велика та потужна протестантська громада в Україні: наскільки вона велична та щира, наскільки вона зростає в любові до Бога й до нашої рідної країни”.
У своєму виступі заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема наголосив: “Для мене особисто є дуже важливим, щоб молоді християни ставали активними учасниками тих змін, які відбуваються в Україні”, підкреслюючи важливість співпраці держави з церквами.
Також про необхідність об’єднаної роботи держави і церкви говорив директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш: “Реформація має продовжуватися в сенсі того, що ми всі усвідомлюємо: ця держава яку ми маємо - це ми з вами, це об’єднане українське суспільство. Тому, якщо не буде спільної нашої роботи, спільної взаємодії, якщо не буде взаємодоповнення і розуміння єдності, ми не досягнемо того, чого всі прагнемо.”
В рамках Форуму учасники активно працювали в десяти напрямках служінь, формували робочі команди й складали стратегію проведення заходів наступного 2018 року в рамках відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Квартира начинается со входной двери Ритуальные услуги от похоронного бюро «Новая жизнь» в Минске Космолот — онлайн казино, покорившее СНГ Где эффективно играть в видеослоты на деньги? Ритуальные услуги по доступным ценам

Публикации