На Східноєвропейському лідерському форумі в Києві шукали «баланс між аполітичністю і заполітизованістю віруючих»

17.11.2018 4:08 0

На Східноєвропейському лідерському форумі в Києві шукали «баланс між аполітичністю і заполітизованістю віруючих»

У роботі Форуму взяли участь близько 80 спікерів, серед них: Анатолій Козачок – перший заступник старшого єпископа УЦХВЕ, пастор ц. Філадельфія, на базі якої вже кілька років проходить Форум. Юрій Веремій – єпископ, старший пресвітер об’єднання церков ХВЄ Івано-Франківської області, Валерій Антонюк – президент Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів, Леонід Міховіч – єпископ Союзу Церков євангельських християн-баптистів в Республіці Білорусь, Леонід Бірюк – заступник єпископа Об’єднаної церкви ХВЄ Білорусі, Деріл МакКарті – віце-президент з наукових програм і стратегій Форуму лідерів-християн та багато інших.
Цей форум – міжденомінаційна платформа для мислителів і практиків. Тому учасники СЕЛФ обговорювали і світоглядні теми, і практичні навички служіння. Багато цікавих тем було на ток-шоу. Наприклад, «Еміграція або стартапи», «Церква і сучасні медіа», «Європейські цінності. Підміна понять», «Баланс між аполітичністю і заполітизованістю євангельських віруючих»,«Місце інтелектуальних аргументів в євангелізації», «Як відвоювати культуру у лівих?», «Контури майбутнього. Глобальні виклики ХХІ століття», «Захист сімейних цінностей в Україні», «Як передати дітям цінності», «Місіонерство через соціальну роботу». Експертами на них виступили Роман Полікровскій, Микола Кулеба, Антоній Бокун, Євген Савочка, Сергій Шараєвський, Сергій Демидович, Андріан Буковинський, Ростислав Мурах і багато інших.
«У минулому році ми вивчили слово «Реформація», розібралися в історії протестантизму. Тепер пора вчити слово «постмодернізм» і розбиратись у цьому, – сказав у вітальному слові директор СЕЛФ Ярослав Лукасик. – «Коли руйнуються основи, що може праведник зробити?» Постмодернізм прагне зруйнувати фундамент західної цивілізації, тобто Божі абсолюти. Модерністи взяли раціональність, але відкинули Бога. Тепер постмодернізм руйнує раціональність. І нам сьогодні важливо вирішити на якому фундаменті будувати майбутнє України. Для цього необхідно мислити глобально, побачити загальну картину і зайняти в ній своє місце. Ту територію відповідальності, сферу впливу, в яку ти принесеш порятунок».
За чотири дні Форуму на 12 секціях, 6 пленарних сесіях, численних семінарах, круглих столах, майстер-класах і ток-шоу було презентовано понад 100 тем.
На одному з таких семінарів легендарний екс-вокаліст, клавішник і композитор групи «Пісняри», лідер християнської групи «StudioNeman» Олександр Віславскій провів майстер-клас з вокалу та гармонії.
Наступний Східноєвропейський Лідерський Форум пройде в Києві 6-9 листопада 2019 року.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Гадания онлайн стали реальностью Рюкзаки для всей вашей семьи Играть на популярных игральных слот аппаратах в интернет казино Love vulkan Игровые автоматы Золотой Кубок Подарунок на добру згадку з гравіруванням

Публикации