На Сумщині єпархія УПЦ КП закликає єпархію УПЦ (МП) "тверезо оцінювати ситуацію та не піддаватися на провокації"

02.04.2018 14:45 9

На Сумщині єпархія УПЦ КП закликає єпархію УПЦ (МП)

На конференції одним з учасників була висловлена ідея щодо повернення Троїцького собору (м. Суми) від УПЦ (МП) до УПЦ КП.
В результаті 29 березня архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій (Гутченко), ієрарх УПЦ (МП), направив листа президенту України П. Порошенку, у якому назвав порушення вищезгаданого питання "провокацією з боку керівництва УПЦ КП та спробой рейдерського захвату храму".
У відповідь на це Сумська єпархія УПЦ КП дала роз'яснення, в якому зазначається:

"В ході конференції, доповідачами було висвітлено особливості духовного життя у Слобідській Україні. Відзначено важливість хрещення Русі-України... Після завершення обговорення доповідей, слово для запитань надавалось учасникам конференції.
Серед заданих питань один з учасників конференції заявив, що вони збирають підписи до керівництва Сумської області, щоб вияснити, чому в 2007 році Свято-Троїцький собор м.Суми, в якому знаходився орган та належав до державної власності, де була зареєстрована облдержадміністрацією Свято-Троїцька громада УПЦ Київського Патріархату, не дивлячись на попереднє завірення офіційним листом Сумської ОДА, що по перенесенні органу, він буде переданий релігійній громаді Сумської єпархії УПЦ КП, виявилось, що цей храм, без врахування інтересів громади Київського Патріархату, був переданий Московському Патріархату при тому, що до цього часу, всі храми в місті Суми та області, без виключення були передані УПЦ МП.
Головуючий на конференції пояснив, що ми живемо в Українській правовій, демократичній державі, де громадяни мають право звернень до влади чи суду для вияснення важливих питань з життя місцевих громад.
В ході конференції не лунало жодних закликів щодо протиправних дій. Такі дії є абсолютно неприпустимими як для керівництва та духовенства єпархії, так і для віруючих.
На жаль, це викликало непорозуміння та неординарне трактування з боку керівництва Сумської єпархії УПЦ Московського Патріархату".

Відповідно Сумська єпархія УПЦ Київського Патріархату висловила занепокоєння "щодо наклепу збоку УПЦ МП, роздмухування і розпалювання відсутньої проблеми", а також "просить компетентні органи вивчити дане питання, щоб унеможливити будь-які провокації".
В той же час Сумська єпархія УПЦ КП звернулася до вірян Московського Патріархату із закликом "тверезо оцінювати ситуацію та не піддаватися на провокації".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Микола Томенко: «Музей Мазепи з’явиться у лаврі за будь-яких обставин» Промышленные и пищевые заливные формы из силикона А вы уже знаете, где можно получить справку формы 003-В/у быстро и без проблем? 434 місіонери-п'ятидесятники з України служать у шести країнах світу Выгодная химчистка диванов на дому

Публикации