На Стрийщині не залишилося жодної громади УПЦ МП

02.03.2019 7:53 6

На Стрийщині не залишилося жодної громади УПЦ МП

Громада села Баня Лисовицька на Стрийщині ухвалила рішення про перехід до Православної Церкви України.

Як повідомив голова Лисовицької сільської ради Микола Магас, 27 лютого на парафіяльних зборах церкви Покрови Божої Матері більшістю голосів (усього один голос «проти») прийнято рішення про перехід релігійної громади з підпорядкування Московського Патріархату до Української Православної Церкви.

Про це 28 лютого поінформували у прес-службі Стрийської РДА.

«Баня Лисовицька є малою Батьківщиною Героїв АТО Тараса Бруса та Романа Магаса, які віддали своє молоде життя за Україну. Рішення громади про приєднання до єдиної, помісної, визнаної Константинополем та вистраждалої багатьма поколіннями українців православної церкви є свідченням того, що Баня Лисовицька завжди була і залишається патріотичним українським селом», - йдеться у повідомленні.

Загалом, на Стрийщині Московська Церква остаточно перестала існувати, оскільки всі три релігійні громади, які підпорядковувалися УПЦ МП, в селах Піщани, Верчани та Баня Лисовицька, вирішили перейти до Української Православної Церкви.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74912/

Следующая новость
Предыдущая новость

Исламский культурный центр открыл в Харькове свою гимназию Селяни за власний кошт ремонтують унікальну церкву Чернігівщини Профессиональный татуаж в Краснодаре Золотые крестики в Украине со скидкой УГКЦ організувала курс реабілітації для медиків Харківського військового госпіталю

Публикации