На Старосамбірщині перша парафія УПЦ МП вирішила перейти до ПЦУ

05.02.2019 3:12 6

На Старосамбірщині перша парафія УПЦ МП вирішила перейти до ПЦУ

У неділю, 3 лютого, відбулись загальні парафіяльні збори релігійної громади УПЦ МП у селі Грозьово, що у Старосамбірському районі Львівщини. Про це ZAXID.NET повідомив депутат Старосамбірської районної ради Іван Пикус.

Загалом під час зборів 264 людини виступили за перехід парафії храму Богоявлення Господнього села Грозьово до складу Православної церкви України.

«Громада зібралась у народному домі і проголосувала за перехід. Самого священика, о. Василя, не було на зборах, бо він якраз служив літургію у сусідньому селі — у Дністрику. Але мені відомо, що він ніби підтримав рішення громади», – повідомив Іван Пикус.

Недільні збори релігійної громади у селі Грозьово (фото Ольги Максимич)

Парафія Грозьово стала першою громадою у Старосамбірському районі, яка вирішила перейти до ПЦУ. Окрім цієї парафії, на території району є ще дві громади УПЦ МП — у селах Торчиновичі та Дністрик.

Нагадаємо, що разом із парафією у селі Грозьово усього на Львівщині перейшло до ПЦУ вже 14 громад УПЦ (МП) із 60-ти зареєстрованих. Першою рішення перейти від УПЦ МП до ПЦУ прийняли громада найбільшого храму УПЦ МП на Львівщині – церкви Петра і Павла у Жовкві. На Сокальщині перейшли усі дев’ять громад зі своїми храмами перейшли до ПЦУ.

Загалом по Україні понад 200 громад УПЦ (МП) вирішили стати частиною Православної Церкви України.

Карта парафій, що перейшли з УПЦ МП до ПЦУ

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74583/

Следующая новость
Предыдущая новость

Модные принты в ансамблях SWAG: авто-тематика Лучшая мужская обувь на любой случай Онлайн площадка sevens.igra-slot не позволит заскучать даже требовательному геймеру Гимнастические карематы и прочие товары для фитнеса и йоги Лечение наркомании в Одессе

Публикации