На Рівненщині розгромили могилу відомого рабина Магарша

02.05.2018 16:28 9

На Рівненщині розгромили могилу відомого рабина Магарша

В місті Острозі, на Рівненщині, невідомі розгромили молитовний павільйон. Там розташована могила рабина Шмуеля Едельса, більш відомого як Магарша. Про це повідомляє ТСН.

"Звірячий погром на могилі великого рабина Магарша в Острозі, Рівненська область. Всі вікна в молитовні були вибиті, святі книги розкидані", – на своїй сторінці в Facebook написав директор Українського єврейського комітету Едуард Долінський.

За його словами, погром відбувся у кінці квітня, проте про нього стало відомо тільки зараз, оскільки молитовня не охороняється.

Рабин Магарша помер в Острозі в 1631 році і був похований на єврейському кладовищі. У 1990-х за старими документами було виявлено місце його поховання, пізніше там був зведений молитовний павільйон і відновлена гробниця.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/vandalism/71004/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественный ремонт холодильников в Черкассах Обезболивающие средства Goochie Країна чудових краєвидів, тюльпанів та сирів запрошує вас на навчання Лучшие бонусные программы от казино Слот Азарт ждут вас! Кухонная мебель из натурального дерева

Публикации