На прощі в Маріямполі греко-католицькі жінки сподіваються встановити рекорд України

23.06.2018 0:04 12

На прощі в Маріямполі греко-католицькі жінки сподіваються встановити рекорд України

Місто відоме чудотворним образом Богородиці, який ще називають «Переможниця» або «Гетьманська Мадонна» через дива, що сталися за його посередництвом під час воєнних дій у ХVІІ столітті. Прощі до Діви Переможниці почалися в Маріямполі ще в 1691 році. Відновилися паломництва у 2011 році. Цьогоріч проводиться сьома проща. Її гасло «Бог. Родина. Україна».
У суботу, 23 червня, після літургії в храмі Різдва Христового з міста Галича до Маріямполя вирушить піша колона. Близько 16 години прочани прийдуть до Маріямполя, де візьмуть участь в духовно-молитовній програмі.
Особливістю прощі до Маріямполя є собор Марій, тобто зібрання жінок, які мають ім’я Марія. Такий собор проводитиметься в неділю, 24 червня. Минулого року було зареєстровано двісті Марій, а цього разу організатори сподіваються, що їх буде більше. «Цього року ми хочемо, щоб їх приїхало тисячу, – каже парох місцевої греко-католицької церкви о. Роман Дзюбак, – на прощу приїде спеціальний представник Книги рекордів України, щоб зафіксувати рекорд – найбільша кількість жінок, які мають однакове ім’я в одній локації. Ми покажемо, що ім’я Марія в Україні, а особливо Західній – це справді популярне ім’я».
Під час реєстрації кожна жінка чи дівчина з таким ім’ям отримає пам’ятний бейджик. На одній його стороні буде зображений маріямпольський чудотворний образ Богородиці, а на другій надпис «учасниця встановлення рекорду України в номінації «Найбільша кількість жінок з однаковим іменем на одній локації» .
Літургію у неділю в Маріямполі очолить івано-франківський митрополит Володимир (Війтишин).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Які одеські квартири дорожче, а які дешевше Как влияет COVID-19 на курильщиков. Исследование учёных Газоблоки для строительства В Киевской обладминистрации открыта фотовыставка «Кое-что общее», разбивающая религиозные стереотипы Бетономешалка - устройство и применение

Публикации