На Прикарпатті з візитом побував Предстоятель УАПЦ

15.02.2018 11:53 6

На Прикарпатті з візитом побував Предстоятель УАПЦ

На Івано-Франківщину 14 лютого завітав Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви Митрополит Київський та усієї України Макарій (Малетич).

З цієї нагоди відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука із Предстоятелем УАПЦ Макарієм та Митрополитом Івано-Франківським і Галицьким Андрієм, повідомляє Бліц-інфо.

Вітаючи почесних гостей, Олег Гончарук відзначив вагомий внесок релігійних громад і Церков у наданні підтримки учасникам антитерористичної операції на Сході держави, збереження єдності та територіальної цілісності країни в сучасних реаліях.

Він також наголосив на важливості об’єднавчих процесів в Українській Православній Церкві, яка повинна стати основним чинником для консолідації суспільства.

«Ваше служіння Богу та українському народу, Ваші напутні слова є прикладом для наслідування молодому поколінню, - зазначив очільник Прикарпаття. – Зі свого боку хочу запевнити, що обласна влада підтримуватиме ідею Єдиної Помісної Церкви в Україні, всіляко сприятиме налагодженню міжконфесійного діалогу в області».

Під час розмови Предстоятель УАПЦ Макарій поділився думками щодо ролі священнослужителів у житті держави, зокрема, наголосив, що кожен духівник повинен бути не просто українцем, а й палким патріотом рідної землі, завжди дбати про свою державу.

Митрополит також розповів про поїздки у зону проведення АТО, де відвідував поранених бійців і передавав благодійну допомогу військовим.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70103/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как купить кондиционер и не ошибиться с выбором Ребенок с умными часами всегда под контролем Стильний жіночій одяг за кращими цінами Как выбрать межкомнатные двери, включая модели скрытого монтажа Выбор района проживания

Публикации