На Одещині злочинці пошкодили храм УПЦ

29.03.2018 13:56 0

На Одещині злочинці пошкодили храм УПЦ

Зловмисники проникли в церкву через вікно, попередньо вирвавши ґрати і розбивши скло. Внаслідок вандалізму були зламані всі замки, розсипані по храму приношення, розлита олія, принесені парафіянами на панахиду. Церковне начиння і облачення були розкидані на підлозі та сплюндровані. Вчинивши наругу над святинею, злочинці безкарно втекли.
Одразу після виявлення злочину, настоятелем була викликана слідчо-оперативна група Овідіопольського відділу Національної поліції. Правоохоронці зафіксували факти злочину і внесли дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
У прес-службі Одеської єпархії "черговий раз звертають увагу громадськості на тенденцію наруги над храмами Української Православної Церкви. В останні три роки вона набула систематичного характеру. Попри це за весь цей час жоден зловмисник не був покараний за скоєні наруги над православними святинями".
Слід зазначити, що на сайті УПЦ (МП) не вказується, що даний злочин пов'язаний з пограбуванням храму. Проте додані до новини фотографії свідчать саме про це.

На Одещині злочинці пошкодили храм УПЦ

Тенденція до подібних злочинів, пограбування і наруги над святинями, притаманна й щодо інших конфесій України. Такі злочини частіше фіксуються з 2014 року, коли країна увійшла в серйозну економічну кризу.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Актуальні вакансії для водіїв у Києві Приятное времяпровождение с огромнейшим количеством подарков и призов Лазерне гравіювання клавіатури: технологія, переваги та застосування Отопительные приборы для каждого дома Отели с конференц залами в Киеве

Публикации