На Миколаївщині вандали спаплюжили пам’ятник жертвам Голокосту

16.09.2019 23:54 0

На Миколаївщині вандали спаплюжили пам’ятник жертвам Голокосту

За фактом пошкодження пам'ятника жертвам Голокосту в Доманівському районі Миколаївської області поліція порушила два кримінальні провадження.

Про це повідомляє видання Слово і Діло з посиланням на відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У неділю, 15 вересня, до поліції надійшло повідомлення від місцевих мешканців про пошкодження пам’ятного знаку жертвам Голокосту у цьому селі.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України «Осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни», що передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

А також за ч. 1 ст. 161 «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками», що карається штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

При цьому поліція звернулася до громадян, які можуть володіти корисною для слідства інформацію, яка допоможе у розкритті злочину, із проханням повідомити про це правоохоронців.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/vandalism/77156/

Следующая новость
Предыдущая новость

Почаевская лавра продолжает молиться о "спасении России, о восстановлении православной монархии" Увлекательные горящие туры за границу Какие игроки есть в покере? Адвентисты провели каникулярную школу в Харькове Лечение наркомании в Киеве в рамках психосоциальной адаптации

Публикации