На Львівщині чоловік обікрав церкву та розбив Царські ворота

29.03.2019 5:38 21

На Львівщині чоловік обікрав церкву та розбив Царські ворота

У селі Гаї Дітковецькі у Бродівському районі на Львівщині затримали 23-річного місцевого мешканця. Чоловік вибив двері до сільського храму, порозбивав хрести та Царські ворота, а потім ще й пішов грабувати магазин. Про інформує Форпост.

Настоятель храму зазначає, що храму завдано значних збитків.

«О 10-й годині мала бути відправа. Я приїхав раніше, аби підготуватися, зайшов до церкви і все це побачив. Гірко зробилося, навіть не за ті вкрадені гроші, а за всю цю численну шкоду, що зробив чоловік у нашому храмі. Порозбивав хрести, зняв розп’яття. Царські ворота розбив, семисвічник. Таке було враження, що людина за щось мстилася», – розповідає настоятель греко-католицького храму в селі Гаї Дітковецькі отець Микола.

У приміщення церкви чоловік проник, найімовірніше, ще з ночі. Розбив вхідні двері. Перерізав кабелі, щоб не було освітлення. Викрав з церкви скарбничку для пожертв, в якій було трохи більше 400 гривень.

Потім вийшов з церкви і заліз ще до місцевого магазину. Звідти поцупив алкогольні напої, цигарки та продукти харчування.

«Відправи вже не було. Люди сходилися, але їм пояснювали, що в церкві працюють правоохоронці, треба було відбитки пальців зняти. Того чоловіка через годину знайшли в селі. Затримали», – додає священик.

Зловмисника вже раніше притягували до відповідальності за крадіжки.

Частину речових доказів правоохоронці у нього вилучили. Зараз проти чоловіка відкрито кримінальне провадження. Йому світить до шести років позбавлення волі.

Следующая новость
Предыдущая новость

Как не ошибиться, приобретая межкомнатные двери? Неодимовый магнит для экономии семейного бюджета Папа Франциск передав особисту пожертву на побудову собору УГКЦ у Харкові Лучшее предложение от игрового клуба УГКЦ організувала курс реабілітації для медиків Харківського військового госпіталю

Публикации