На Львівщині сталася масштабна пожежа у колишньому колегіумі єзуїтів

25.03.2018 12:06 27

На Львівщині сталася масштабна пожежа у колишньому колегіумі єзуїтів

У суботу, 24 березня, у м. Хирів, що у Старосамбірському районі Львівщини, близько 14:00 виникла пожежа на вул. Б. Хмельницького, 40 на території колишнього колегіуму єзуїтів із каплицею, де у радянські часи розміщувалася військова частина, а в останні роки діяв готель.

Пожежа поширилася на усю площу даху будівлі. Над її ліквідацією задіяно 68 рятувальників та 11 пожежних автомобілів, повідомив ZAXID.NET речник Головного управління ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.

«Пожежа поширилася по даху і повністю вигорів третій поверх будівлі», - повідомив міський голова Хирова Іван Голубець.

Він підтвердив, що будівля перебувала у приватній власності, вона частково була реконструйована, і там раніше діяв готель.

Йдеться про оздоровчо-відпочинковий комплекс «Лаяр Палац», що входить до Royal Hotels Group.

Тим часом каплиця комплексу єзуїтів на початку 2000-х років була відновлена коштом громади і передена для Богослужінь Українській Автокефальній Православній Церкві.

Загалом комплекс, який був збудований у 1886 році, і добудований у 1904 році у стилі неоренесансу, є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Пізніше вогонь поширився і на нижні поверхи будівлі, про що свідчать фото очевидців, поширених у групі «Старий Самбір Stary Sambir Старосамбірщина».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/extraordinary_situations/70581/

Следующая новость
Предыдущая новость

Сеть магазинов качественных тканей и фурнитуры Єпископ УПЦ вибачився за поведінку священика, який зневажив пам'ять воїна АТО Чому не варто нехтувати дизайном квартири? Казино Cosmolot множество игр и отличные бонусные предложения Выбираем обувь правильно: совет специалиста

Публикации