На Львівщині згоріла церква ХVІІІ cтоліття

06.08.2018 12:43 0

На Львівщині згоріла церква ХVІІІ cтоліття

У с. Велика Горожанка Миколаївського району Львівської області вчора, 5 серпня, згоріла дерев’яна церква «Введення в Храм Пресвятої Богородиці» - пам’ятка архітектури місцевого значення, побудована у 1798 році.

Про це повідомиляє Вголос з посиланням на ДСНС у Львівській області.

«Під час виникнення загорання церква була зачиненою, людей всередині не було. Складність гасіння пожежі полягала у швидкому поширенні вогню дерев’яними конструкціями будівлі. На момент прибуття вогнеборців пожежа поширилася на значну площу, й охопила більшу частину будівлі. Внаслідок пожежі відбувся обвал куполів церкви. Рятувальники через щільне задимлення ліквідовували пожежу в апаратах захисту органів дихання у складі 4-х ланок газодимозахисної служби. Вдалося врятувати церкву від знищення вогнем, та не допустити перекидання вогню на поруч розміщену дзвіницю», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок пожежі вогнем знищено церковний інвентар та майно на площі 90 кв.м, 3 куполи та дерев`яні перегородки на площі 50 кв.м, а також пошкоджено внутрішні дерев`яні стіни на площі 125 кв.м.

До ліквідації пожежі залучили 29 рятувальників та 7 одиниць спецтехніки. Причина виникнення пожежі встановлюється. Внаслідок події ніхто не постраждав.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/extraordinary_situations/72101/

Следующая новость
Предыдущая новость

Быстрая накрутка лайков в ВК Музыка группы Король и Шут Полотенца и другой текстиль для вашего бизнеса Федерация еврейских общин начинает проект передвижных синагог по четырем областям Украины Сыграйте в бесплатные игровые аппараты на сайте онлайн казино klub-Vulcan-24

Публикации