На Львівщині виник конфлікт за церкву між УПЦ КП та УПЦ (МП)

19.03.2018 16:35 66

На Львівщині виник конфлікт за церкву між УПЦ КП та УПЦ (МП)

У селі Шпиколоси Сокальського району на Львівщині 17 березня стався міжконфесійний конфлікт: священнослужителі УПЦ (МП) зачинили церкву Пресвятої Трійці та не допустили на Богослужіння священика УПЦ КП та вірян – місцевих мешканців.

Про це повідомляє КРИСТИНОПІЛЬ.INFO з посилання на ГФ “Червоноградська самооборона”.

Щоби потрапити до храму, віряни звернулися за допомогою до активістів ГФ “Червоноградської самооборони”, Правого сектору та Червоноградського осередку ВГО “Сокіл”.

На допомогу до священика УПЦ (МП) приїхало підкріплення – кілька священнослужителів із Львівської та сусідньої Волинської областей.

На місце події також прибули й працівники Сокальського відділу нацполіції та СБУ.

У результаті протистояння мешканці вирішили організувати місцевий плебісцит зі збору підписів на підтримку тієї чи іншої конфесії.

Як повідомили РІСУ у Львівській ОДА, громада УПЦ (МП) була зареєстрована в селі ще у 1991 р., згодом вона отримала у власність місцевий храм. У 2017 році, коли церковне керівництво прислало у село нового священика, віряни вирішила перейти в УПЦ КП. Відповідно до вимог статуту, громада мала провести збори за участю священика, проте останній відмовився брати у них участь. Віряни відтак вирішили зареєструвати нову парафію УПЦ КП. 1 березня 2018 року у Львівській ОДА зареєстрували її. Новостворена громада наразі не має юридичного права на храм.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/70498/

Следующая новость
Предыдущая новость

Зарубежные лотереи Идеальное казино с королевскими выигрышами Національний університет біоресурсів і академія УПЦ КП випустили першу групу військових капеланів Доставка цветов курьеров в Химки: красивые букеты по лучшим ценам Все сауны и бани вашего города

Публикации