На Кіровоградщині «Свідків Єгови» звинуватили у розвалюванні держави

27.09.2019 20:20 0

На Кіровоградщині «Свідків Єгови» звинуватили у розвалюванні держави

На засіданні виконкому Олександрійської міськради, що на Кіровоградщині, 26 вересня розглядали питання передачі земельної ділянки по вул. Перспективній, 4 (колишня вул. 50-річчя Жовтня) у постійне користування «Кіровоградській місцевій релігійній громаді свідків Єгови».

Про це повідомляє «Голос Громади».

Релігійна організація на цьому місці хотіла звести культову споруду. Однак після жвавих дискусій, які торкалися не лише земельно-майнових питань, депутати вирішили відмовити «свідкам».

Перший заступник міського голови Людмила Давиденко, зокрема, звертаючись до присутнього на засіданні представника «Свідків Єгови», закинула його релігійній організації неповагу до держави.

«Це ж яка релігійна громада? Чи не та сама, де ваші люди-віряни не визнають українську державність: не встають під час Державного гімну, не беруть участі у виборах, всіляко уникають служби в армії, не визнають державних свят? Моя знайома, колишня вчителька, опинилась у вашому оточенні і вона мені все це підтвердила. Ви що взагалі робите, що ви там проповідуєте?! Ви ж фактично працюєте на розвал держави!», - заявила посадовець.

Представник «свідків» не став відповідати на питання, лише сказав, що вони закликають своїх вірян підкорятися владі.

Як зазначає видання, такий контраргумент не справив на присутніх виконкомівців ніякого враження. Навіть навпаки – його члени обурено загомоніли: «Що ж це за визнання влади, коли ви не визнаєте державу Україну і її закони в цілому?!»

«Але ми сплачуємо податки…» – невпевнено пробурмотів «свідок», викладаючи свій останній козир.

«До чого тут податки, коли ви працюєте на шкоду державі?! А ще просите якісь пільги! Виникає питання: чи ви тут взагалі потрібні?!» – такими були гнівні відповіді Людмили Давиденко і членів виконкому.

Отож після цього короткого, але бурхливого обговорення прийняте рішення було цілком прогнозованим: «Свідкам Єгови» у наданні земельної ділянки у постійне користування виконком одноголосно відмовив.

Сві́дки Єго́ви – міжнародна релігійна організація, заснована у 1880-х рр. у США. Станом на 2018 рік найвища кількість активних членів організації у світі становила 8 579 909 осіб. Штаб-квартира знаходиться у Нью-Йорку (США).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/land_and_property_problems/77283/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Славянске готовится 10-я школа миссионеров-прифронтовиков Накрутить подписчиков на Телеграмм канал Прокат лыж в Эстосадок Тренды из девяностых - поясные сумки Samsung J7-2017 один из самых ярких представителей класса бюджетных смартфонов

Публикации