На круглому столі в СБУ священик УПЦ КП говорив про загрози від УПЦ (МП)

02.08.2017 16:01 18

На круглому столі в СБУ священик УПЦ КП говорив про загрози від УПЦ (МП)

Для обговорення питання у Національній академії СБ України зібралися десятки відомих науковців, експертів, політологів, громадських діячів та журналістів.
З благословення Патріарха Філарета, у роботі круглого столу взяв участь священик Володимирського кафедрального собору УПЦ КП в Києві протоієрей Олександр Шмуригін. У своєму виступі він висвітлив питання загрози національній безпеці, яку представляє УПЦ (Московського Патріархату), бо культивує, за його словами, сепаратистські настрої в Україні та продукує конфліктогенну атмосферу в українському суспільстві. Також священик поділився думками щодо правових заходів, які б пришвидшили нейтралізацію викликів і загроз, котрі несе Україні експансія РФ засобами РПЦ/УПЦ (МП).
Під час заходу організатори повідомили присутніх, що у рамках відкритої громадської платформи до СБУ вже надійшло понад триста конкретних пропозицій щодо вдосконалення протидії російській інформаційній агресії за ключовими напрямками.
Учасники круглого столу підтримали ініціативу голови Служби безпеки України щодо створення громадської платформи та підтвердили готовність взяти активну участь у підготовці змін, які відповідатимуть світовим демократичним стандартам та врахують сучасний досвід провідних європейських країн. Вже на першому засіданні були запропоновані реальні пропозиції щодо підвищення ефективності роботи у цьому напрямку, зокрема запрошення до дискусії представників інших правоохоронних та державних структур.
Найближчим часом Служба безпеки України організує ще кілька відкритих дискусійних майданчиків для залучення над роботою максимально широкого кола фахівців.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Доступные ритуальные услуги в Николаев Оригинальные кеды Converse Качественные элитные памятники, которые говорят о статусе Идеальные кроссовки для вашего удобства Дитячий одяг на всі сезони

Публикации