На Криті екс-спікер УПЦ розповів про публічну теологію в інформаційну епоху

22.06.2018 19:54 3

На Криті екс-спікер УПЦ розповів про публічну теологію в інформаційну епоху

Свої вітання конференції через офіційних представників надіслали Вселенський патріарх, патріарх Олександрійський, патріарх Антіохійський, патріарх Єрусалимський, патріарх Грузинський, архієпископ Кіпрський, митрополит Варшавський і всієї Польщі та архієпископ Тиранський (Албанія). Привітав учасників і місцевий архієрей — митрополит Кісамський Амфілохій.

У перший день роботи конференції о. Георгій Коваленко, колишній спікер УПЦ, а зараз ректор київського Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості, розповів учасникам про «Богословіє-онлайн і публічну теологію в інформаційну епоху».

Завершився перший день доповіддю ігумена Ватопедського монастиря святої гори Афон Єфрема.
Але найбільше учасників вразила історія і лист, який надійшов до організаторів від паралізованого ченця одного з грецьких монастирів. Цей чернець — американець, який був професійним альпіністом, навернувся до віри і вирішив залишитися ченцем в одному з монастирів. Коли рішення було прийняте, в нього діагностували невиліковну хворобу, яка мала повністю паралізувати його за декілька місяців. Він прийшов до ігумена з цією новиною, і ігумен сказав, раз чоловік прийняв таке рішення — залишитися в монастирі, — то може це зробити.
Доглядати за сином приїхала мама. Сьогодні цей монах може рухати лише повіками очей. Саме в такий спосіб, за допомогою особливого програмного забезпечення, він може писати. Ось що він написав: «Молитва — це те, завдяки чому я можу спілкуватися з Богом. А інтернет — це те, завдяки чому я можу спілкуватися з людьми».
А ще він є одним з тих, хто слідкує за конференцією онлайн на сайті організаторів http://pemptousia.com

Робота конференції тривала чотири дні, до 21 червня. У ній взяли участь церковні ієрархи і священики з усього світу — 103 доповідачі з 18 країн. Вони говорили про цифрову екосистему як місце для нового засобу вираження П’ятидесятниці.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбираем качественный ламинат на пол Магазин электроники для ваших выгодных покупок Диссертация от рук специалистов на заказ Молоді греко-католики створюють спільноту «Покоління Любомира» Быть уверенным в качестве – заказывать работы на «Курсовичок»

Публикации