На Козацькі могили з’їхалося духовенство ПЦУ з усієї України

02.07.2019 7:39 0

На Козацькі могили з’їхалося духовенство ПЦУ з усієї України

З нагоди 368-рчниці битви під Берестечком Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких Могилах за участю архиєреїв та духовенства з усієї України.

Про це повідомляє сайт ОГО.

Під час Богослужіння також було звершено особливу молитву за козаків та селян, що віддали своє життя за православну віру та захист Батьківщини поблизу с. Пляшева під Берестечком ще у XVII столітті.

У своєму слові до вірян Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній зауважив: «Це свято нагадує нам, що наша Українська Церква виникла не на Об’єднавчому соборі наприкінці минулого року і не з проголошення автокефалії разом зі здобуттям незалежності Української держави. Історія нашої Церкви розпочинається ще з апостольських часів, коли на теренах сучасної України лунала проповідь святого апостола Андрія Первозваного».

Предстоятелю ПЦУ співслужили митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, єпископ Херсонський і Каховський Борис, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, намісник обителі архімандрит Софроній (Бордюк) та численне духовенство.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_holidays/76338/

Следующая новость
Предыдущая новость

3 главные ошибки начинающих игроков в клубе SlotoKing Изготовление и установка памятников на могилу в Оренбурге На адвентистском слёте под Киевом крестили 59 подростков Детокс процедуры: польза и вред, риски мероприятий при горечи во рту Країна чудових краєвидів, тюльпанів та сирів запрошує вас на навчання

Публикации