На Київщині священник з групою однодумців повернувся у Московський Патріархат

10.07.2019 2:21 0

Релігійна громада Свято-Успенського храму села Морозівка, що на Київщині, вирішила повернулася до складу УПЦ Московського Патріархату. У січні цього року громада перейшла до новоствореної Православної Церкви України.

Синодальний інформаційно-просвітницький відділ структури РПЦ в Україні повідомив, що "заборонений у священнослужінні за ухилення у розкол священник Миколай Брега приніс покаяння", а його парафія "не пройшла випробування і під певним тиском ззовні вирішила перейти в нову структуру".

"Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній прийняв покаяння колишнього клірика єпархії та благословив повернутися в лоно Української Православної Церкви", – наголосили в УПЦ МП.

Окрім того, у підконтрольному Російській Православній Церкві патріархаті додали, що перехід громади до ПЦУ нібито є "ухиленням в розкол, гріхом і злочином перед церквою".

Зауважимо, громада церква Успіння Богородиці в Морозівці вирішила долучитися до Православної Церкви України після її створення – 23 січня 2019 року.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/76432/

Следующая новость
Предыдущая новость

Идеальное казино с королевскими выигрышами Свежий хамон и другие продукты на Фрешбазе Igra-Slot - сайт, где осуществляются желания при игре в бесплатные видеослоты Мгновенное получение кредита в Украине В Одессе выступит христианская группа "NLM" из Амстердама

Публикации