На Закарпатті дитина померла від кору: батьки відмовилися щепити з релігійних переконань

09.02.2018 14:23 12

На Закарпатті дитина померла від кору: батьки відмовилися щепити з релігійних переконань

П’ятирічна дівчинка з Тячівщини, що 8 лютого померла від кору в Закарпатській обласній дитячій лікарні, не була щеплена. У 2014 році батьки написали офіційну відмову від щеплення – з релігійних причин.

Про це Укрінформу повідомив директор департаменту зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

«П'ятирічна дівчинка з Тячівщини, що сьогодні померла від кору в Закарпатській обласній дитлікарні, не була щеплена. У 2014 році батьки написали офіційну відмову від вакцинації у зв’язку із релігійними переконаннями. Це родина віруючих з Тячівщини, вона не стоїть на балансі в соцслужбах як неблагополучна”, - сказав Галас.

За його словами, дитина захворіла ще 14 січня, проте батьки звернулися до лікарів аж на п’ятий день. У обласну лікарню дитину доставили надто пізно з пневмонією, яку викликав кір. Дівчинка перебувала на штучній вентиляції легенів.

“Закарпатських фахівців, які боролися за її життя, консультували колеги із Києва, але зрештою, на жаль, врятувати дівчинку не вдалося», - сказав Галас.

За інформацією ОДА, наразі на Закарпатті ситуація із кором знову стає критичною: щодня фіксують до 30-35 нових випадків захворювання. Хоча на початку тижня повідомляли, що захворюваність пішла на спад.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/70044/

Следующая новость
Предыдущая новость

Почему так любят пиццу? Психолог, который поможет вам в разных ситуациях Греко-католицький священик ініціював клуб любителів-мотоциклістів і став членом Товариства байкерів-священиків Угорщини Украинский Вулкан - где выбрать лучший вариант? Техническое обследование зданий и сооружений

Публикации