На Закарпатті встановили відновлений Поклінний Хрест, спалений торік вандалами

04.05.2018 14:21 3

На Закарпатті встановили відновлений Поклінний Хрест, спалений торік вандалами

Архиєпископ Мукачівський і Ужгородський УПЦ (МП) Феодор (Мамасуєв) 3 травня освятив відновлений Поклонний Хреста на найвищій точці Перечинського району – Полонині Руній.

У священнодійстві взяли участь духовенство, представники чернечих обителей єпархії, влада краю та району, паломники.

Восьмиметровий Хрест виготовлений із заліза та встановлений на висоті 1486 метрів, повідомляє сайт Мукачівської єпархії УПЦ (МП).

Владика Феодор висловив вдячність небуйдужим вірянам та жителям Перечинщини за допомогу у відновленні святині.

Нагадємо, 17 серпня 2017 року вандали зрубали та спалили Поклонний Хрест. Згодом поліція ідентифікувала зловмисників. Ними виявилися троє закарпатців. Двоє з них – ужгородці, а ще один - мешканець с. Мокра на Перечинщині. Це тріо також обґрунтовано підозрюється у скоєнні низки церковних крадіжок.

8-метровий поклонний Хрест на Полонині Руній встановили 4 роки тому, 15 серпня 2013 року, на висоті 1486 метрів, в рамках святкування 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі.

21 серпня того ж року хрест освятив керуючий Мукачівською єпархією під час сходження учасників Міжнародного інтегрованого фізкультурно-мистецького фестивалю «Зірки досяжні» на гору Полонину Руна. У рамках заходу понад 100 осіб з обмеженими фізичними можливостями з різних країн піднімалися на полонину Руну за підтримки Всеукраїнського громадського об’єднання «Національна асамблея інвалідів України» та громадської організації «Інва-тур «Відродження» і за участі Мукачівської Православної єпархії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/71032/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как защитить нагревательные приборы от накипи Як оцінити якість деревини до електронних торгів Серебряные крестики от храма святого Николая Самые свежие новости бизнеса Агресія після вживання алкоголю: причини

Публикации