На Житомирщині у батьків-язичників відібрали дітей через вегетаріанство

21.07.2017 14:44 0

На Житомирщині соціальні служби забрали у батьків трьох малюків через раннє вегетаріанство та підозру в поганому харчуванні. Батьки ж твердять, що діти є вегетаріанцями через релігійні переконання.

Батьки дітей, як йдеться в сюжеті ТСН, сповідують рідновірство та годують дітей тим, що вважають за правильне. "Це гречка з травами і салат – огірки, помідори і олія", ‑ Святозара Батєнкова, мати дітей. Відсутність у раціоні трьох дітей м'яса дорослі проблемою не вважають. "Якщо результат такий, що дитина активна, здорова, непідвладна хворобам – значить, харчування того варте", ‑ каже мама дітей.

Однак у селі переконані, що діти недоїдають. Родина язичників оселилася в Буках, на Житомирщині, п'ять років тому, і відтоді, кажуть сусіди, до їхніх дворів постійно приходили голодні діти. "Навіть до чоловіка мого приходили: дядя, дай їсти. Я сама салат виносила з курки – і вони їли", ‑ каже одна з селянок. Люди поскаржилися до сільради. Там ситуацію дослідили та вирішили забрати малечу до притулку. "Старша дівчинка ходить в Корчацьку школу, тільки щоб наїстися", ‑ каже Тетерівський сільський голова Валентина Ільницька.

Тепер Богдана, Ангеліна і Лев звикають до життя у притулку. "Нормально, але не так, як удома з батьками. Тут матюкаються, курять, ще тут не так часто випускають на вулицю", ‑ каже донька язичників-веганів Богдана Батєнкова. Діти в притулку їдять те ж, що й усі, окремого меню для вегетаріанців просто немає. "Що держава передбачила – те і є", ‑ каже вихователь-методист центру реабілітації дітей "Сонячний дім" Руслан Селюченко. Дітей у центрі називають доглянутими і здоровими. "Таких бачимо уперше", ‑ зізнається психолог Алла Болуй.

Найближчі чотири місяці діти проведуть у центрі реабілітації. Чи залишать дітей у родині ‑ вирішить суд. Батьки збираються подавати зустрічний позов на соціальну службу. Юристи вважають, що в них є всі підстави, аби виграти справу. "Я не знайшла таких справ, де було б позбавлено батьківських прав за те, що вони якось інакше годують своїх дітей, ніж це прийнято в Україні. Служба з питань дітей має дізнаватися, чи дійсно такий раціон, такі традиції і такий розвиток дитини – він є негативний для неї", ‑ каже юрист Інна Рудник.

Лікарі ж кажуть, що в багатьох країнах світу вегетаріанство дітей заборонене, а в Італії навіть готують закон, який передбачає тюремне ув'язнення для тих, хто забороняє малюкам їсти м'ясо. "Якщо дитина не вживає незамінні амінокислоти, це проблеми в розвитку – фізичному, психічному розвитку дитини", ‑ твердить педіатр Ганна Горбань.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Апостиль: подготовка документов для действия за рубежом Ракетки для тенниса Большой выбор качественной женской обуви из натуральной кожи по доступным ценам Индивидуальный трансфер из аэропорта «Суварнабхуми» Православні ікони та їх види

Публикации