На Донеччині будинок священника-капелана обікрали тричі, а в Тернополі злодій спочатку перехрестився, а потім пограбував церкву

13.04.2018 10:03 3

На Донеччині будинок священника-капелана обікрали тричі, а в Тернополі злодій спочатку перехрестився, а потім пограбував церкву

Отець Діонісій, окрім служіння в церкві, працює капеланом при військовій частині 3035, що розташована у Слов’янську. Священник часто їздить у відрядження на передову до військовослужбовців, що дислокуються у Авдіївці, Попасній та Світлодарську, вдома не буває тижнями.
Повернувшись з відрядження у грудні минулого року, Діонісій виявив зламаний замок у сараї, де зберігалися інструменти. Зловмисники викрали болгарку, електропилку, електролобзик, керосинову піч та багато іншого. Капелан зателефонував до поліції - приїхали, факт крадіжки зафіксували, заяву прийняли.
Попри те, що господарські будівлі всі замикаються на ключ, а будинок огороджений двометровим забором, до священника знову навідались злодії. Цього разу були забрані всі дрібні інструменти, що там знаходились: викрутки, ключі, молотки, корита для води, каналізаційний люк, а також телевізор, що стояв запакований. Отець Діонісій знову звернувся до правоохоронців, вони факти злому вкотре зафіксували.
Через певний час грабіжники знову навідалися до подвір’я священника - зламали замки та цього разу дісталися до підвалу. З нього викрали 50 пустих 3-х літрових банок. Священник знову викликав поліцію.
Священник неодноразово звертався до слідчого з питанням, чи розслідується його справа, але відповіді так і не почув. А грабіжники продовжували навідуватися до священнослужителя. Наступного разу їх зацікавила вже оселя.
«Сиджу я ввечері за комп’ютером, чую, як відкриваються вхідні двері, -розповідає отець Діонісій. - Входить чоловік з ліхтарем та світить мені в обличчя. Я встиг його схопити та викликав поліцію. Чекаючи на правоохоронців, я запитав нічного гостя, чому він так до мене приходить без запрошення, але той мовчав. Коли я його випхав із свого будинку на вулицю, він почав галасувати. І я зрозумів, що злодій просто подав своїм співучасникам знак. Коли приїхала поліція за викликом, то вони дивувалися та запитували, чи й справді я знову напишу заяву до поліції»
Прибувши за викликом, поліцейські відпустили «нічного гостя» через відсутність складу злочину, навіть не занісши заяву до реєстру.
Сума вкраденого із садиби священника становить понад 30 тисяч гривень, хоча правоохоронці зазначають суму у 10 тисяч.
У Дружківському відділенні поліції відповіли, що наразі триває досудове розслідування.

А у Тернополі камери відеоспостереження зафіксували пограбування храму УГКЦ, яке сталося 11 квітня. Із запису камер видно, як чоловік зайшов до церкви і, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає, перехрестився та витягнув усі гроші із шухляди столу.
Вчинивши протиправне, чоловік швидко покинув будівлю.

Фото Facebook

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Обучение танцам в Киеве: сальса за 3 месяца! Где купить аттестат о полном среднем образовании Каким должен быть профессиональный массажный стол? Информационный сервис для организации похорон Экологический паспорт

Публикации