На Вінниччині під час обговорення міжконфесійних відносин акцентували увагу на мусульманській громаді

15.06.2018 15:44 3

На Вінниччині під час обговорення міжконфесійних відносин акцентували увагу на мусульманській громаді

Як повідомляє Вінницька облдержадміністрація, учасниками заходу стали міжнародний експерт з питань інтеркультурності Ради Європи д-р Ксенія Ховандо-Рубікондо (м. Страсбург), начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Салецький, виконавчий директор Вінницької правозахисної ГО «Джерело надії» Христина Орлова, завідувач відділу ознайомлення з історією та культурою ісламу Ісламського культурного центру м. Київ, Посол миру HWPL Тарик Сархан, експерти Коаліції з протидії дискримінації в Україні, представники громадських організацій, голова Ісламського культурного центру у м. Вінниці та ГО «Аль-Ісра» Мусу Саміма, голова ГО «Вінницька обласна азербайджанська община «ОГУЗ» Абдуллаєв Наміг Закіфогли, студенти Вінницького національного медичного університету та інші.
Головною метою круглого столу стало привернення уваги до потреб представників мусульманської спільноти, а також їх інтеграції у суспільство.
Представник Ісламського культурного центру м. Києва Тарик Сархан позитивно охарактеризував можливість реалізовувати право вільно сповідувати свою віру в Україні та наголосив на важливості збереження культурної та релігійної спадщини мусульман.
Про досвід роботи з переселенцями, зокрема мусульманського віросповідання, розповіла виконавча директорка Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії» Христина Орлова.
Д-р Ксенія Ховандо-Рубікондо повідала про реалізацію рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин, а також назвала рекомендації для країн-членів Ради Європи щодо втілення урбаністичної моделі інтеркультурної інтеграції на місцевому рівні та підтримки національних мереж інтеркультурних міст, адже вона, насамперед, спрямована на розвиток ідей і практичну реалізацію інтеграції переселенців і національних меншин у суспільне і культурне життя міста.
Пізніше на своїй сторінці в Facebook д-р Ксенія Ховандо-Рубікондо поділилася своїми враженнями від заходу:
— У дружній і відкритій обстановці, сповненій духом високого розуміння і співпраці, відбувся круглий стіл «Міжконфесійні відносини: фокус на проблематику мусульманської спільноти» в рамках програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» 8 червня 2018 р. у Вінниці. До нас долучилися не лише представники міста та області, але й учасники з інших міст України та Української мережі ІСС — Павлограда, Києва, Луцька. На онлайн-засадах взяв участь у зустрічі також Мелітополь. Один із цінних висновків нашої зустрічі — злагоджене життя у культурно-різноманітному суспільстві є завжди можливим і починається воно з особистих відносин, грунтованих на взаємоповазі та взаєморозумінні. Дякую всім колегам та учасникам зустрічі за ефективну підготовку та змістовно проведену зустріч!

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Куда лучше отправиться отдыхать туром? Как заработать на бинарных опционах без риска Букет для невесты заказываем в интернет магазине Сервис бытовых услуг Master911 Большой выбор мусульманских четок по недорогой цене

Публикации