На Вінниччині відкрили пам’ятник розстріляним євреям

12.12.2019 12:48 0

На Вінниччині відкрили пам’ятник розстріляним євреям

У селі Махнівка Козятинського району 10 грудня відбулося урочисте відкриття меморіального знаку жертвам Голокосту. Пам’ятник присвячений євреям села, які були розстріляні під час нацистської окупації 1941-1943 років.

Про це повідомляють у Єврейській громаді Вінниці, інформує Vinbazar.

У заході взяли участь генеральний директор рабинського центру Європи Арьє Голдберг, рабин Житомира і Західної України Шломо Вільгельм та головний рабин Вінниці і Вінницької області Шауль Гурвіц. Під час заходу вони прочитали поминальну молитву та кадиш.

До відкриття пам’ятнику приєдналися місцеві посадовці, представники єврейської громади, історики та небайдужі мешканці села та району.

Згідно з архівними даними, у Махнівці було розстріляно близько 1000 жителів єврейського походження. Знищення велося прискореними темпами, вбивали навіть дітей 1941 року народження.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/other_confessions/judaism/78149/

Следующая новость
Предыдущая новость

Инвестиции в новую нейронную сеть SMO Coin Платежные сервисы как преимущество лучших онлайн казино в сети Курс валют – выгодный обмен в Днепре Брендированные бутылки для воды и другие идеи корпоративных подарков Онлайн скупка антиквариата - классическое искусство в виртуальной эпохе

Публикации