На Вінничині активізувались протестні акції віруючих УПЦ МП

20.06.2019 3:09 3

На Вінничині активізувались протестні акції віруючих УПЦ МП

19 червня 2019 року відбулося чергове молитовне стояння духовенства та вірних Вінницької, Тульчинської та Могилів-Подільської єпархій Української Православної Церкви МП біля будівлі Вінницької ОДА.

Віряни УПЦ МП на чолі з митрополитом Тульчинським і Брацлавським Іонафаном, архиєпископом Вінницьким і Барським Варсонофієм та єпископом Ладижинським Сергієм передали звернення до очільника ОДА, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Переходи громад з УПЦ МП до ПЦУ вони назвали незаконними і висунули наступні вимоги:

«Сприяти скасуванню незаконної реєстрації зміни підлеглості релігійної громади Преображення Господнього села Лука Мелешківська Вінницького району; не здійснювати реєстрацію зміни підлеглості релігійних громад УПЦ, щодо правомірності загальних зборів яких справи розглядаються у судах; не здійснювати реєстрацію зміни підлеглості релігійних громад УПЦ, документи про зміну підлеглості яких виготовлені та подані не членами релігійних громад УПЦ та збори яких проводились без участі фактичних членів релігійних громад; вплинути на керівництво Вінницько-Барської єпархії ПЦУ задля запобігання силовим акціям та тиску на релігійні громади УПЦ з боку священників та активістів ПЦУ та cприяти реєстрації архієпископа Вінницького і Барського Варсонофія».

Потім духовенство та вірні хресним ходом попрямували до Спасо-Преображенського кафедрального собору, який тепер належить ПЦУ, де передали лист до митрополита Симеона зі звинуваченнями на адресу священників ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/76201/

Следующая новость
Предыдущая новость

Примите оправданное решение на счет решебников Американский сорт кофе Magnum: для истинных ценителей Термосы разных видов Який букмекер дає найкращий вітальний бонус в Україні? Стильний жіночій одяг за кращими цінами

Публикации