На Волині священик МП залишив громаді будинок без електроенергії та речей

27.04.2019 6:45 3

На Волині священик Московського Патріархату, який відмовився від переходу до ПЦУ, залишив будинок громаді без електроенергії та сантехніки, які придбані були за кошти громади.

Про це повідомляє «ВолиньUA».

Нагадаємо, що громада села Боровичі на початку березня проголосувала за приєднання до Православної Церкви України: «за» перехід – 154 людини, 20 – «проти» і 2 утримались.

І вже 18 березня Митрополит Луцький і Волинський Михаїл видав розпорядження про прийняття релігійної громади села Боровичі Маневицького району у клір Волинської єпархії Православної Церкви України.

Натомість священик МП отець Петро відмовився від приєднання до ПЦУ.

Тоді ж жителі села проголосували за те, щоб священик Московського Патріархату лишив будинок, в якому жив до цього, адже будинок належить громаді. Попередньо отець Петро забрав з Божого храму речі, які він вважав, що належать йому.

На цьому священнослужитель не зупинився та лишив громаді села Боровичі будинок без сантехніки та речей, які протягом цього часу були придбані практично за кошти селян. На останок, на згадку про себе, сященик також подав заявку до працівників «Волиньобленерго» про відключення електроенергії в цьому ж будинку.

У «Волиньобленерго» підтвердили той факт, що священик МП Петро звернувся до них із заявкою про відключення електроенергії будинку по вулиці Набережна, 21 села Боровичі. Та як попередньо із цим споживачем був укладали договір на подачу енергії. У «Волиньобленерго» повідомили, що наступний споживач може звернутисяпротягом 180 днів на підключення електроенергії за тим ж самими потужностями.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/75577/

Следующая новость
Предыдущая новость

Комфорт для ребенка и спокойствие для родителей Честность игрового процесса в слоте Sun of Egypt: гарантия рандомности и предсказуемости Аудиозаписи православных проповедей бесплатно онлайн Оригинальные памятники в Запорожье: как подобрать дизайн надгробья для умершего близкого Єпископ УПЦ КП відвідав відділ прикордонної служби на кордоні з Білоруссю

Публикации