На Волині ПЦУ передали пам’ятку національного значення

30.07.2019 7:39 0

На Волині ПЦУ передали пам’ятку національного значення

Пам’ятку архітектури національного значення у селі Нуйно Камінь-Каширського району передають в постійне користування громаді Православної Церкви України.

Про це повідомляють Волинські новини.

Про передачу культової споруди йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови ОДА.

«Передати в постійне безоплатне користування релігійній громаді Покрови Пресвятої Богородиці Православної Церкви України села Нуйно Камінь-Каширського району Волинської області культову споруду пам’ятку архітектури національного значення села Нуйно Камінь-Каширського району (охоронний № 158-м) для релігійних потреб», - йдеться у документі.

Управлінню культури з питань релігій та національностей облдержадміністрації доручили підготувати та подати на підпис голові облдержадміністрації договори про безоплатне користування релігійним громадам культовими спорудами, що є державною власністю; утворити комісію з передачі культових споруд та подати голові облдержадміністрації на затвердження акти приймання-передачі майна.

Нагадаємо, що статут релігійної громади Покрови Пресвятої Богородиці Православної Церкви України села Нуйно, що перейшла до складу ПЦУ, офіційно зареєстрували на початку липня.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/temples_church_property/76664/

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор удобрений для клубники Преимущества покупки пластиковых окон с Алиас-Киев Мінюст затвердив положення про Душпастирську раду з питань релігійної опіки в пенітенціарній системі ккраїни Окуляри нічного бачення Играть на популярных игральных слот аппаратах в интернет казино Love vulkan

Публикации